Začíná CAPE EPIC 2011 s českým týmem

Týden utekl jako Paroubek z vrcholné politiky a máme tu poslední, teplý, předvečer závodu.

Kolem druhé hodiny odpoledne se všichni fanoušci v Chlapském městě konečně dočkali. Na registraci dorazil tým z dalekého Rumburku. Nadšení bylo tak obrovské, že někteří blahem úplně chrochtali. Tolik upřímné radosti se málokde vidí, každý si chtěl na naše borce alespoň sáhnout, podrbat je za ouškem.

Musíme si připomenout, že největší banka v JAR – ABSA – se již mnoho let snaží dostat na závod legendárního Pavla Brabce. Celá léta jí však prokluzoval doslova mezi prsty. Bylo utraceno hrozně moc peněz za propagaci tohoto závodu, ve snaze rozšířit jeho slávu až do České republiky, za účelem zaujmutí tohoto fenomenálního závodníka. Ten však zcela bez skrupulí světový podnik ignoroval a hozená rukavice ho nikdy nepřiměla ohnout svá bolavá záda. Místo drsným afrických svahům se raději věnoval své zahradě, místo krásy místních zátok raději prozkoumával jiné kouty světa a konečně místo účasti na největším závodu v Africe raději organizoval ty malé pro ty nejmenší a jejich rodiče. ABSA byla zoufalá, několik vrcholných manažerů muselo opustit svoje vyhřáté židle, potažené leopardí kůží, jelikož akcionáři byli absolutně nespokojeni s jejich výkonem.

Zlom nastal až v okamžiku, kdy se nenápadný člen akvizičního týmu J. Zuma od svých špehů doslechl, že se do loterie přihlásil jistý Radek Tůma z České Republiky. V tu chvíli se na minutu zastavil život ve všech pobočkách ABSA po celé Jihoafrické republice. Ihned potom začala horečnatá práce, všichni bankovní analytici byli povolání k sestavení profilu tohoto člověka. Místní na tuto dobu vzpomínají ve zlém, jelikož tenkrát skoro 2 měsíce banka neposkytovala půjčky, neboť k dispozici nebyl jeden jediný člověk, který by byl schopen analyzovat potencionální zájemce. Všichni pracovali na jediném případě: Radek Tůma.

K jejich obrovské radosti zjistili, že tento člověk pochází rovněž z Rumburku, stejně tak jako Pavel Brabec. Toto zjištění mělo na svědomí několik úmrtí, kdy příčinou bylo předávkování alkoholem jako výsledek mnohadenních oslav. Od té doby si můžete v každém místním obchodě zakoupit za malý peníz příruční tester alkoholu ve vašem dechu.

Při zkoumání vyšlo najevo, že je velmi vysoká pravděpodobnost, že Radek požádá právě Pavla o doprovod, jelikož Rumburk byl klasifikován jako celkem bezvýznamné město kdesi u Ruska. Zbývalo tedy zařídit, aby Pavel v žádném případě tuto pozvánku neodmítl.

Při zkoumání jeho koníčků bylo zjištěno, že má rád zvířátka, pivo, teplé počasí, dobré lidi a výzvy.

Na základě toho byly všichni zaměstnanci banky ABSA povolání k plnění několika úkolů.

  1. Navezlo se obrovské množství tučňáků a tuleňů na pobřeží poblíž Cape Town
  2. Jihoafrická republika uzavřela smlouvu s českým pivovarem v Plzni a začala ve velikém dovážet Pavlovo oblíbené pivo – Urquel
  3. V okolí Cape Town byly vystaveny hory, které brání město před mraky a tedy špatným počasím
  4. Bylo otevřeno mnoho doučovacích center, kde se lidé učili dobrým mravům. Ti nepřizpůsobiví byli zavřeni do squatů nedaleko letiště
  5. Nejtěžší bylo nasazení klíštěte s boreliózou do České republiky, ve snaze nabídnout Pavlovi výzvu k návratu na špici po té, co si prodělal tuto ošklivou nemoc, ale i to se za pomoci českých tajných služeb, ovládaných Krejčířem, podařilo

Na toto období nevzpomíná JAR v dobrém, jelikož po všechny banky byly uzavřeny po dlouhou dobu, neboť se nedostávalo úředníků k jejich provozu.

Nakonec zbývalo jediné – nabourat se do počítačového systému závodu a zařídit vylosování Radka Tůmy. Toto se ukázalo jako poměrně jednoduché, stačilo přimět několik programátorů z banky k zajištění této úlohy.

Na toto období vzpomíná JAR také ve zlém, jelikož po dlouhou dobu nefungoval v zemi ani jeden bankomat. Naštěstí se vše v dobré obrátilo, neb kvůli potřebě nabourat se do cizího systému byl v zemi konečně zaveden internet.

Dílo bylo dokonáno a celá republika s napětím čekala, co Pavel řekne na Radkovo pozvání.

Ten řekl několik stručných vět.

“Tak já tam teda pojedu. Ale jen kvůli SENSORU. Tuhle značku mám fakt rád. Už pro mě udělali hodně.”

“Jo, říkám ještě jednou jo! Pojedu propagovat SENSOR do Jižní Afriky.”

A tak se stalo, že celá Jižní Afrika miluje SENSOR. A všichni se těší na zítřejší závod, kdy konečně na vlastní oči uvidí legendárního Pavla Brabce a po jeho boku novou star na nebi MTB – Radka Tůmu.

P3250304

P3250307

P3250309

P3250315

P3250317

Chcete mít také svého SENSORa? Podpořte naše borce na FACEBOOKU, dejte vědět svým přátelům a při dosažení 500. fanouška náhodně vylosujeme jednoho, který získá DRES který jel letošní ABSA CAPE EPIC.

This entry was posted in JAR 2011 (Absa Cape Epic). Bookmark the permalink.

3 Responses to Začíná CAPE EPIC 2011 s českým týmem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.