ZlodÄ›jský národ

Po celém světě populární video s prezidentem Václavem Klausem, který krade pero v Chile, ukázalo dokonale, co jsme vlastně zač.

Před pár dny mi ukradli kolo. Bylo to už po druhé za dva roky. Zřejmě odměna za ty částky, které každý měsíc platím státu v odvodech na tu zlodějskou verbež, aby mohla moje vydělané peníze utrácet za chlast a drogy. A je jim to málo, tak si vzali ještě bonus.

Zatímco u téhle lůzy společnosti to přecházíme (pokud se nás to netýká) více-méně mávnutím ruky, tak u pana prezidenta to některé z nás vytočilo do běla.

Proč?

Vždyť češi jsou prostě zloději.

Krade prezident. Krade celá vláda, která je “pod ním”. Bere tak peníze, které jim odvedli lidé a podnikatelé na daních, resp. z toho zbytku, který se jim nepodařilo nějak šikovně zakamuflovat na stranu výdajů – rozuměj podařilo ukrást státu. Pěkné kolečko, kdy státní úředníci okrádají stát – což přeneseně znamená, že okrádají obyčejné lidi. Ti se zase snaží okrádat stát – rozuměj sami sebe.

Krade také střední a pracující vrstva. Počítače mají plné kradeného software, na stříbrných plackách se jim válí kradené filmy, ve firmách si kradou vybavení domů, prodejci okrádají své zaměstnavatele, číšníci nedaní tuzéry a tím okrádají stát na dani z příjmu. Aukro je plné prodejců, kteří vozí na černo zboží a bez živnostenského listu jej prodávají a opět tak okrádají stát.

Mládež se baví tím, že v obchodě si občas ukradne nějakou sladkost, prostě jen tak, ze sportu.

Obyčejní lidé jezdí do lesa a kradou dřevo nebo si o svátcích klidu a míru ukradnou vánoční stromek.

A já? Já třeba občas ukradnu z hospody půllitr, nebo panákovou skleničku.

Kradou skoro všichni. Češi jsou prostě zlodějský národ. Proto je zcela nemístné rozčilovat se nad tím, že to náš prezident ukázal v přímém přenosu. Jasně, možná je hloupé dělat nám ostudu, ukazovat to celému světu. Co je mnohem hloupější je to, že tací prostě jsme. Čest výjimkám.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

One Response to ZlodÄ›jský národ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.