Levné letenky a dovolené z NÄ›mecka

Jedna z výhod života ve Šluknovském výběžku je ta, že do Německa je to opravdu kousek. A pro cestovatele je to opravdové požehnání.

Samozřejmě nejen lidé z výběžku si mohou užívat pohodlí při cestě na německá letiště. Výborné spojení mají třeba i pražáci, do Mnichova je to pohodlných pár hodin po dálnici.

Osobně létám prakticky výhradně z Německa. Letenky sice nejsou o tolik výhodnější (kromě charterových), ale u zájezdů jsou rozdíly obrovské.

Nejpohodlnější je pro nás letět z Drážďan, případně z Berlína, Lipska nebo Erfurtu. Bohužel odlety z těchto měst směřují jen do nedalekých cílů, jako je většina lokací v Evropě, dále pak třeba Turecko nebo Egypt.

Pokud zatoužíte po exotice, kam patří třeba Kuba, Dominikánská republika, Maledivy a další luxusní destinace tak bude nutné zamířit do Frankfurtu nebo Mnichova. Z těchto měst létají přímé lety a i když je cesta o něco delší a nákladnější, tak rozdíl proti českým cenám je výrazný.

Na otázku kolik ušetříte se nedá jednoznačně odpovědět. Občas se totiž i v České republice nechá koupit dobrý zájezd s odletem z Prahy, i když je to výjimka. Nicméně osobně tipuji tak kolem 20 – 30% u blízkých destinací a i 50% u těch exotických. Důvod je zřejmý – Německo je obrovský trh a ceny zájezdů jsou dolu stlačeny konkurencí ale také obrovským množstvím přímých letů do všech možných koutů světa. Česká republika tomu nebude moci nikdy konkurovat.

Když někdy poletíte s německou cestovkou tak zjistíte, že to není jen o ceně. Jsou tu i další výhody – perfektní servis, kvalitnější hotely, prospekty které nelžou.

Abych uvedl konkrétní příklad – tenhle článek píšu v Turecku, u hotelového bazénu tří hvězdičkového Kleopatra Micador. Máme All Inclusive, hotel je skvělý, kousek na pláž, vždy volná lehátka u bazénu (a to je nás 10), pití nám točí do skla, jídlo je výborné.. Stálo nás to 8 tis na osobu, dítě zdarma, takže 16 tis. Ještě tu jsou dvě rodiny s jedním starším dítětem a nakonec čtyřčlenná rodina. Obě platily něco kolem 24 tis.

Pro srovnání s českými nabídkami –

Potkali jsme tu pár z Ostravy (s 6 letou holčičkou). Platili 16 tis na osobu plus 7 tis za dítě. 39 tis celkem (z Německa to samé za 24 tis.)

Na českých serverech najdete hotel Micador nejlevněji za 14580 Kč (dovolena.cz). Pravda, 8 dní místo 7, ale za den navíc dáte 6580, což je těžko ospraveditelné Veselý obličej

Myslím, že to je dostatečně výmluvné.

Co si matně pamatuji, tak jsem z Německa letěl za 20 na Maledivy, za 13 na Kubu, za 6 tis. do Portugalska – ubytování včetně auta na týden, za 18 do Dominikánské republiky, to samé jsem dal za Mexiko. Všechny dovolené v exotických destinacích samozřejmě All Inclusive a minimálně 7 dní. Zkuste si to srovnat s cenovou nabídkou českých cestovek. Němci cestují často a i na pár dní, není problém letět za pár tisíc na 4 dny třeba na Malorku.

Zkrátka neudÄ›láte chybu, když se rozhodnete letÄ›t z NÄ›mecka. SamozÅ™ejmÄ› ne vždy jsou k dispozici ultra výhodné nabídky, tak jako vÅ¡ude i zde hraje roli sezóna, prázdninové období atd. Ale stojí za to studovat tÅ™eba skvÄ›lé Nacesty.cz (opravdu velmi ochotný personál, který si vás bude hýčkat), nebo novÄ› má zajímavé nabídky i Student Agency se svým serverem Dovolena.cz – vynikající je, že vás často i ZDARMA dopraví na odletové letiÅ¡tÄ› svými žlutými autobusy, nebo dostanete parkování zdarma. Mezi další nÄ›mecké cestovní kanceláře patří také Expecta.cz – má velmi zajímavé nabídky a navíc nÄ›mecký certifikát TÃœV.

Neutrácejte zbytečně a za uspořené peníze jeďte raději ještě na další dovolenou. Ve světě je pořád co objevovat a jde to dělat i celkem ekonomicky Veselý obličej

This entry was posted in Tipy. Bookmark the permalink.

3 Responses to Levné letenky a dovolené z NÄ›mecka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.