Google+ a Instant upload do programu Picasa

Sociální síť Google+ pro mě není v tuto chvíli nějak extra použitelná, jelikož je na ní stále mizivé procento uživatelů. Proč jsem však rád, že na ní mám účet, je kvůli programu Picasa.

Ihned po aktivaci mého účtu jsem si stáhl Google+ do svého HTC Desire S a aktivoval si funkci Instant Upload – od té chvíle je každá fotografie a každé video automaticky synchronizováno s mým účtem v Picase. Veškerý obsah se nahrává samozřejmě jako privátní a nikdo jiný jej nemůže vidět.

Je to neuvěřitelně pohodlné. Dřív jsem vždy musel fotky nějak dostávat do PC, buď kabelem, nebo vyndat kartu, nebo posílat bezdrátově, emailem či využít službu Dropbox, což je dobrý program na sdílení souborů mezi různými PC a / nebo mobilním telefonem. Ani jedno však nebylo tak nějak ono.

Teď jsem spokojen. Cokoliv vyfotím mám ihned v PC. Mohu to velmi snadno organizovat a třídit do složek. I pouhé prohlížení snímků je velmi pohodlné, Picasa umí zobrazit obrázky přes celou stránku a umí používat kurzorové klávesy, takže si ani neuvědomujete, že to celé jede online. Výborná záležitost.

image

Přesto mi však jedna věc chybí – možnost nastavit si automatické vymazáni souboru i v mobilu, pokud jej smažu v albu, pak by to bylo dokonalé..

This entry was posted in Sčot. Bookmark the permalink.

3 Responses to Google+ a Instant upload do programu Picasa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.