Dobré zprávy

Právě jsem dokoukal zprávy a branky body vteřiny na ČT. Na konci jsem se musel usmívat.

Branky Body Vteřiny byly plné dobrých zpráv. Jak moc se daří naším sportovcům atd. Navíc moderátor se celou dobu usmívat, přirozeně vtipkoval a vyloženě z něj čišela dobrá nálada, která prostupovala skrz neosobní LCD obrazovku až do mého nitra.

Paráda.

Proč se nějaká televize neodváží dělat celé zprávy jinak? Třeba PRIMA, coby trojka na trhu, by si to mohla dovolit. Každý den se stane mnohem více dobrých věcí, které jsou minimálně stejně důležité jako ty špatné. Jsem přesvědčen o tom, že lze pohodlně připravit plnohodnotné zprávy, které budou spojeny většinou z těch dobrých.

Je smutné že média umí většinou šířit jen špatné zprávy a blbou náladu. Proč? K čemu je dobré dozvědět se, že na Novém Zélandu se zabil řidič co nezastavil na STOPce, když se lidi můžou dozvědět určitě mnohem hodnotnější a lepší informace?

Všechny média se chovají stejně. Jasně, třeba taková NOVA to dotáhla do totální absurdity (předpokládám, už jsem si ji snad rok nepustil), ale ani u ostatních to není o moc jiné. Lidi jsou zaplavování jedním skandálem za druhým, vraždami, smrtí, lumpárnami, politikou.

Možná to je záměr. Ti nahoře vědí, že každá kauza je rychle přebitá nějakou jinou a nemusí si tak dlouho lámat hlavu s tím, že na ně něco prasklo. A funguje to. Prochází jim neuvěřitelné věci a národ jen kecá u piva, ale zadek nezvedne. Ale to je na jiný článek.

Nicméně zpátky k těm dobrým zprávám. To by bylo super pro změnu šířit mezi lidi dobrou náladu. Moc bych si to přál, myslím, že to naše společnost skoro už i potřebuje.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

One Response to Dobré zprávy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.