Současné rozdÄ›lení společnosti nemůže vydržet

Už dlouho si říkám, že to, co nám tady předvádí celá Evropská unie, nemůže dlouho vydržet.

Kdysi jsem hlasoval pro naše připojení k EU, ale dnes je mi to líto. Nedokázal jsme si tenkrát představit, co to bude pro nás znamenat.

Myslím si, že je super Schengen. Jednotný obchodní prostor, cestování bez hraničních kontrol, volný pohyb zboží. Ale aby nám někdo diktoval neuvěřitelné nesmysly.. S tím nesouhlasím. Absolutně nechápu, proč nám má diktovat něco někdo, kdo utratí 6 MILIARD jen za to, že neustále stěhuje svoje sídlo mezi Štrasburkem a Bruselem (více zde) – už to je tak nesmyslné plýtvání penězi, že to jasně svědčí o celé koncepci celé slavné unie.

Dalším příkladem je Řecko. Už dávno se mělo nechat padnout. Lžeš? Švindluješ? Nemáš tady co dělat, vytiskni si svojí měnu a švihej od válu. Míso toho jsme svědky neuvěřitelné situace, kdy celá Evropa neustále pumpuje peníze do takovéto země!!! Stojí o to obyčejný občan? Ukažte mi jednoho z celé EU!

JasnÄ›. Velikáni vládnou. Nováček se nedostane k euru protože nesplnil jedno kritérium o 0,1%, ale že NÄ›mecko poruÅ¡uje ta samá kritéria dlouhodobÄ› – a desetkrát více – zůstává bez trestu.

Celá tahle záležitost s EU je opět a jen možnost, jak si může pár (v tomto případě docela dost) vyvolených jedinců namastit kapsy na úkor normálních lidí.

A zase se musím zastavit u toho, co jsem už říkal o naší vládě – tak ať si něco šoupnou do kapsy, ale ať za to ještě nebuzerují ty, kteří jim ty desátky musejí posílat! Což se přesně děje. Platíš a k tomu jsi neustále pod drobnohledem a za každou sebemenší chybičku proti nesmyslným pravidlům jsi tvrdě potrestán.

Nevím jak dlouho může tento systém vydržet, ale snad ne věčně?

Když jsme si v ČR zažili politickou krizi, tak nám na chvilku vládla “vláda odborníků”, na kterou skoro celý národ vzpomíná dobře. Proč by také ne? Stát je vlastně obrovská firma, kterou musí vést někdo, kdo tomu rozumí. Co je tohle za systém, že ve vládě sedí lidi, kteří nemají sebemenší kvalifikaci. Zvolí si snad ČEZ do svého představenstva (teď bez urážky) nějakého Pepíka, který celý život jezdil s nakladačem a všichni ho milují, protože vždycky všechno přivezl včas? A když budou volby tak dostane nejvíc hlasů? Jistě že ne!

Přesně tahle situace funguje v současném systému. Lidé, kteří k tomu nemají většinou absolutně žádnou kvalifikaci ani vzdělání, rozhodují o neuvěřitelných částkách jen proto, že jsou oblíbení, kamarádi kamarádů, nebo prostě mají dost peněz na to, si svojí popularitu koupit. To předci nemůže fungovat donekonečna.

Aby se národu zacpala pusa tak tu máme konečně přímou volbu prezidenta. K čemu, ptám se??? Opět obrovské náklady na zvolení člověka, který nebude mít prakticky žádné pravomoci. Naprosto zbytečné.

Ano, má to smysl v USA atd., kde má tento člověk reálný vliv na chod státu a lid si tak vlastně volí svého “ombudsmana,” člověka, který bude reprezentovat jejich zájmy a má šanci je prosadit, nemusí se handrkovat jako jeden poslanec z několika set. Ale u nás to bylo celé opět ušito horkou jehlou – nikdo pořádně neupravil kompetence člověka, jenž má mandát zastupovat několik miliónů lidí, tedy často silnější, než dostane největší politická strana. Nedalo se mu skoro nic, ale hlavně ať má národ klid.

Lidská historie je směšně krátká proti historii Země, neřknu-li vesmíru. A naše generace je nic oproti velikým říším jako byl Řím atd. Nebuďme naivní v tom, že se tady už nic nemůže změnit. Může. A vlastně musí. Nedokážu si představit, že lidi budou donekonečna chudnout, být pod bičem a zároveň dotovat hrstku vyvolených, kteří si dělají co chtějí a bohatnou na úkor všech ostatních, ačkoli k tomu nemají absolutně žádnou kvalifikaci pro řízení tak velikého podniku jako je stát nebo Evropa.

Nejsem tak bláhový abych si myslel, že taková trapná holešovská výzva něco změní. Ale přál bych si, aby se konečně věci posunuly kupředu. Chápu, že někdo musí vést zájmy většiny a je jedno zda tomu budeme říkat “politické strany”. Ale chci, aby za nás rozhodoval člověk studovaný ve svém oboru a byl to odborník.¨

V době krize se všechny strany shodly na vládě odborníků. A fungovalo to. Řečeno jinak to znamená, že oni nejsou odborníci. Opravdu tedy chceme, aby nám vládli šlendriáni, kteří nemají ponětí o čem mluví a ještě za to brali naše peníze? Já ne!

Pokud souhlasíte tak +1, LIKE nebo TWEET, ať se to trochu rozšíří, nechci si tyto věci nechávat pro sebe..

This entry was posted in Politika tiká. Bookmark the permalink.

One Response to Současné rozdÄ›lení společnosti nemůže vydržet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.