Singapore – Johor Bahru (Malajsie)

Naplánované přílety klaply skvele a tak jsme se s Radkem pjotkali v Singapuru na letišti do půl hodiny po našich rozdílných priletech.

Kola byla v pohodě (v rámci úspor jsme dali obě do jedné bedny, ale Emirates v Praze jako vždy probudili za nadváhu a Radek musel cvaknout alespoň jedno kilo navíc za 1350Kc) a po sestavení jsme mohli vyrazit. Nejdřív tedy schovat krabici, což se podařilo překvapivě rychle.

V Singapuru se jezdí vlevo a z letiště nelze jinak než po dálnici. Celkem adrenalin na začátku cesty, že..

Cestou jsme se malinko zamotali (ve snaze vyhnout se vsudypritomnym dalnicim) ale naštěstí nás najednou potkal typek na kole a kamze prý jedeme. A že nás kus doprovodí a protáhne nás až k výpadovce. A pak nám nadělil nějaké svoje tyčinky ať prý nemáme hlad, popřál hodně štěstí a zmizel. Úžasný. Miluju Asii ;-))

Přechod do Malajsie byl asi nejdrsnejsi zážitek co mám z přejezdu hranic na kole.

Nekonečné množství aut ale hlavně stovky motorek zajíždí do desítek pruhu, které vedou k okénkům s celníky. Nehorázný smrad z výfuku a kravál z motorů. A v tom šíleném mumraji dva sebevrazi na kolech. Skoro bych přísahal, že nás někdo sunda, není to moc příjemný pocit, když kolem vás každou vteřinu prefrci několik motorek. Masakr.

image

Ale nakonec se to povedlo a Malajsie nás přivítala městem Johor Bahru, kde nas čekal první nocleh.

This entry was posted in Info. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.