Raub – Simpang Pertang – Malaka

Ráno jsme odstartovali den nakladackem, neboť byl opět priserny provoz.

image

Prvních 30 km tak uteklo opravdu rychle 😉 ale dal to bylo výraznÄ› horší. ZranÄ›né chodidlo mi znesnadnovalo cestu na tolik, že jsem musel po 100 km rezignovat. Museli jsme tak zůstat spát v Simpang Pertang. Ve mÄ›stÄ› bohužel nebyla lékárna, tak jsem se musel spokojit se zásobami místního Seven Eleven. Kapičky na vÅ¡ecko za 15 Kč, prášky proti bolesti za stejnou sumu a nakonec nÄ›jaké léčivé naplasti za dvojnásobek. Zejména kapky dávaly fest, chtÄ›l jsem si maznout i bolavy zadek a takové palive peklo jsem snad jeÅ¡tÄ› nezažil, snaha umýt to mýdlem ve sprse to jen zhorÅ¡ila 😉

image

No nicménÄ› to mÄ›lo i své pozitivní stránky – pÅ™edevším nejlepší večeÅ™i bÄ›hem naÅ¡eho pohybu. NeuvěřitelnÄ› luxusní Tom Yam

image

image

Jestli budete někdy projíždět tohle město tak to si nemůžete nechat ujít, je tam oblast s jídlem a hledejte krajní stánek.

image

Druhý den jsem se cítil trochu lépe a tak proběhlo mazání, zafixovani a Radek nasadil pekelné tempo ve snaze ujet co nejvíc, než to přijde k sobě. Cesta tak byla přerušena jen pitím čerstvě vymackane bambusu stavy a výborným obědem v indické.

image

image

Po 110 km jsme dorazili do top destinaci v Malajsii – historického mÄ›sta Melaka.

Ubotovani jsme ve skvělém River View Hostel (Trip Advisor Winner 2012).

image

image

PodaÅ™ilo se najít i lékárnu a dat si místní specialitu, „uvar si co chceÅ¡ v sate omáčce“

image

Snad to zítra zase rozjedem, ještě máme pár dní. Je tu mega vedro, 35 ve stínu, s nostalgii vzpomínám na déšť.

Lidi ve vnitrozemí jsou super, pořád nás zdraví, fandí nám a tak. Ale čím.blíž k pobřeží tom horší a zejména otravna doprava.

Cesty jsou asi takové – buď s velikou dopravou, ale zase se Å¡irokými krajnicemi, kde se dá pohodlnÄ› jet, nebo úzké, ale skoro bez provozu. SamozÅ™ejmÄ› dáváme pÅ™ednost tÄ›m menším, je to úplnÄ› jiný pocit.

Ostatně to je i rozdíl proti Thajsku, kde je doprava poloviční a také si můžete na každých pár km doplnit vodu. Tady je to mnohem horší, dlouhé vzdálenosti bez ničeho nejsou výjimkou.

Co nám zatím hodně chybí je koupání. Pobřeží bylo celou dobu o ničem, na ostrov se nám nechtělo a hotely s bazénem jsou tu vzácné a drahé. Divná situace u primorskeho státu.

This entry was posted in Amsterdam - Čína - Malajsie. Bookmark the permalink.

One Response to Raub – Simpang Pertang – Malaka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.