Dovolená v ráji–Maledivy

Blíží se doba dovolených a občas se někdo zeptá, která z nich byla ta nejkrásnější v mém životě. Na takovou otázku se těžko odpovídá.

Každá dovolená má něco do sebe a kdybych měl vybrat tu nejlepší, tak by jich bylo několik, ač je to proti podstatě toho dotazu. Člověk si musí ujasnit v jakém směru má být nejlepší. Jestli čeká dobrodružství v místech nedotčených civilizací, nebo se bude handrkovat s místními v nějakém zapadlém koutku Asie či bude obdivovat přírodní krásy třeba právě na Maledivách.

Často si na tenhle ráj na zemi vzpomenu, protože to byl vizuálně asi ten nejsilnější zážitek. Člověk vyleze ze své chatky a stojí uprostřed stránky z nějakého exotického katalogu.

Je to splněný sen pro každého milovníka tyrkysové vody, ohnutých palem a bílého (a teď myslím opravdu bílého) písku. Také ti, co holdují potápění si přijdou na své, protože ostrovy kolem hlavního města Male jsou ideální základnou pro milovníky podvodního světa. A až potkáte několikametrové Manty tak mi dáte za pravdu.

Maledivy navíc nejsou tak nedostupné jak se může zdát. Když zapomenete na české cestovky a dáte pÅ™ednost nÄ›meckým tak zjistíte, že se sluÅ¡ná dovolená dá pořídit za cenu mezi 22 – 30 tis (dle sezóny), mrknÄ›te se tÅ™eba na stránky cestovní kanceláře Expecta. KaždopádnÄ› doporučuji vzít si velikou paměťovou kartu do fotoaparátu, budete ji potÅ™ebovat Veselý obličej

This entry was posted in Tipy. Bookmark the permalink.

3 Responses to Dovolená v ráji–Maledivy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.