Úroveň komentářů v ÄŒR

Není tomu tak dlouho, co na pár místech vyšel rozhovor s mojí maličkostí. Kromě tištěných médií se jednalo jednou také o online (idnes) což s sebou přineslo možnost komentářů.

Chtěl bych teď reagovat na milý vzkaz od Matouše

image

Podotýkám, že když jsem tam ten článek viděl, tak jsem si komentáře přečetl, bylo jich tam cca 10. Koho by nezajímalo, co na něj lidi říkají?

Už na tomto malém vzorku bylo jasné, že mě to zajímat dál nebude. Neotevřel jsem si je ani teď (a to jsem hledal link pro tento komentář).

Chtělo by se říct, že lidi v ČR jsou opravdu divná sorta, no nechci generalizovat, protože si myslím, že to je ve skutečnosti jen malá skupina lidí, která je prostě jen slyšet, protože nelení pořád dávat o sobě někde vědět.

Už delší dobou jsem si všiml zajímavých souvislostí, které nejsem s to pochopit.

kdykoli je představen nový produkt, nebo nová služba

1 – “pro mě to není”

nechápu proč by to někdo používal, já to dělám …….. (takhle) …….. a je to nejlepší

převedeno do jiné situace: je to asi tak stejné, jako by týpek najednou vlezl do nějaké italské restaurace a začal tam vyšilovat, že vůbec nechápe proč tady ta restaurace je, když on nemá rád těstoviny a pizzu?

Mě (a myslím si že nejen mě) tohle předci vůbec nezajímá. Pokud moje služba nemá pro někoho smysl tak nepotřebuji, aby mi to ted dotyčný sděloval (a už vůbec ne tak, že u toho použije hrubé výrazy a haní lidi, kterým se to hodí). Prostě ať ji nepoužívá. Hotovo.

2 – “je to drahý”

celkem všeobecný problém čechů (a slováků) je ten, že nechtějí skoro nic platit. A hodně zajímavá je situace “přátelství z důvodu”. Takže v komentářích se dočtu, že to je moc drahé. Já ale chápu, že pokud nepotřebuje někdo naši službu, tak je pro něj drahá. Takže tohle mě nezajímá. Zajímá mě to jen u lidí, kteří ji chtějí využít, tam to má relevanci. No standardně tohle píšou lidi, kteří nemají zájem službu použít ani kdyby byla za korunu, takže to je naprosto nerelevantní komentář.

Pak je tady ten zajímavý paradox “kamarádství”, neboli

vy jste z čech a já taky, tak mi dejte nějakou lepší cenu

absolutně nechápu, hlavně u globálních služeb… proč by někdo měl trávit neskutečně času s uzpůsobováním služby pro pár “kamarádů” aby z nich vlastně ve finále měl míň? (a obvykle za největších nákladů s následující podporou)

3 – koupil jsem si u nich výrobek který se rozbil, celá firma je na hovno

další naprosto zcestný názor. Koupil jsem si v Alze telefon a za týden se mi rozbil, celá Alza je ničemná firma. Koupil jsem si v RCKINGu vrtulník a za měsíc se mi rozbil, to je příšerná firma.

Nepochopitelné. Copak prodejce ty věci vyrábí? Jak může někdo hodnotit firmu, podle kvality produktů, které neprodává?

Hodnotit firmů můžete podle toho, jak se zachová při případné reklamaci, ale nikoli podle kvality výrobků, neboť tohle nemůže předci ovlivnit..

 

No, pokud potřebujete více informací tak si otevřete třeba zive.cz, ihned.cz, lupa.cz apod… A kterýkoli článek… Naprosto zcestné a vlastně nechápu, proč tam ty komentáře redakce povoluje…

Takže pokud něco děláte a někde o vás píšou – nečtěte komentáře, nenechte se otrávit. Věnujte se těm lidem, kteří se na základě těchto článků stali vašimi zákazníky, to je výrazně lépe investovaný čas. To je totiž vaše cílovka, ne ten (omlouvám se) usmrkanec co vykřikuje o něčem, co ho vlastně vůbec nezajímá.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

One Response to Úroveň komentářů v ÄŒR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.