Ahoj ze Sicilie

Nevim jak to jako presne funguje ze jsem tak daleko a presto tady maji internet. To jsem si vzdycky myslel, ze tuhle vymozenost mame jen v Ceske Republice, ale asi nebudeme az zas takovy pupek sveta jak to vypada. Tak tedy mohu napsat par slov o nasem putovani na kole po Sicilii.

Brabcak chrape asi 100 metru ode me pod majakem a ja jsem dostal za ukol odeslat nejake ty fotografie domu, cize jsem zasedl, otevrel pivko CERES (to je ceres, to vam reknu) a jdu na to 🙂

Zasadni informace je, ze Pavel ochorel, asi angina nebo co. Krome faktu, ze mi nestiha, na tom neni vubec nic pozitivniho. Musi casto odpocivavat a je mi lito, ze si nemuze tuhle zemi vychutnavat tak jako ja. Presto statecne bojuje (blazen, znate to) a vyjma vcerejsiho totalniho vypadku kdy jsme to zalomili na molu na cely odpoledne, jakztakz slapeme a uz jsme tedy lecos videli. V patach nam je ondra batuzkar (uvidite na fotkach), totalni demon kterej jezdi s baglem na zadech a potkali jsme ho 2x, po druhe cistou nahodou nekde uplne v nesmyslnym miste kdyz tlacil svoje kolo nebot zlomil patku a znicil si prehazku. A to jeste 3x pichnul. No fakt demon. Vecer nam psal, ze oprava za 180 euro a uz sviha nasim smerem 🙂

U nas zatim karambol na kole celkem skoro zadnej, vyjma toho, ze P. 2x pichnul hned po vyjeti z letiste a to asi behem 5 minut. Chrapeme kde se da, poprve to nebylo nic moc, vedle rusne silnice na nejakem firemnim parkovisti, v noci sice ok (az na komary) ale rano hroznej randal. Doprava je tady totiz silena, coz vede k tomu, ze pozitek z jizdy na kole neni zrovna idealni v pripade, ze musite na nejakou vetsi silnici a do toho pari slunicko a ze se tady tomu umi povenovat..

Druha noc uz ale byla paradni, po zabavce v baru, kde nam pri placeni dali slevu 2 eura a k tomu navdavkem lahev cerveneho jsme to zalomili na nadherne ciste plazi. Sice jsme v noci klepali kosu, ale odmenou nam bylo naprosto nadherne rano (kdyz odpustime tomu trakturku ktery vyrazil v 7h rano uhladit a uklidit tu plaz) a paradni koupacka na miste, kde krome nas snad nikdo nebyl (pro koho se ta plaz upravovala fakt nechapeme).

Po vcerejsim kolapsu jsme to zalomili opet na plazi, tentokrat s povolenim nejakeho hlidace, takze pohoda do probuzeni, kdy jsem zjistil, ze mi vypadl fotak ze sacku a jen tak si poletoval uvnitr meho spacaku pricemz do svych utrob nabral znacne mnozstvi pisku a to ho zabilo 🙁 takze fotky uvidite jen z pavlikova fotacku, ja jsem bez dokumentacniho zarizeni.

Jsme mile prekvapeni cenama, da se normalne jist v restauraci za „par supu“, viz treba predevcirem, 2 lahve vina, voda, 4 chody morskejch haveti za 30 ecek.. a dalsi lahev jako darek.. Presto si na den kupujeme jidlo v samce a dlabeme cestou.

Obchody jsou tady takovy vubec zajimavy, jako vlastne vsechno. Ve mestech prakticky zadne nejsou a kdyz jo, tak je snadno prehlednete. Zadna reklama nic, jen dvere a uvnitr maly shop se zakladnimi potravinami. Restaurace zde prakticky neexistuji a kdyz, tak oteviraji az po 19h vecer. Vcera jsme nocovali v celkem velkem meste ale sehnat restauracku kde si muzeme dat polivku bylo nemozne.

Mesta (az na vyjimky) jsou takova nijaka, stejne tak jako priroda, vypada to tu strasne osumtele. Lidi jsou ale pohodari, coz je pro nas to hlavni.

Aaaaaaaaaa prave prichazi pan Brabec, vzbudiv se. Ja jsem tam vytuhl, rika. Kouka mi pres rameno. Smich. To je hovadak.

No tak koncim. Jedeme.

Pa pa.

Jooo, tady jsou ty fotky.

This entry was posted in Sicilie na kole. Bookmark the permalink.

9 Responses to Ahoj ze Sicilie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.