Bangkok – Koh Samet

Expedice Bengal zdravi z krasneho ostruvku Ko Samet kde travime cas od vcerejsiho vecera..

Tak jsme prave nacpany k prasknuti po dalsim vydatnem obede a cestou domu jsem se rozhodl, ze vam sem hodim nejake ty fotky. Internet tu je drahej a pomalej, takze zadny dlouhy povidani nebude, nicmene obrazky mluvi za vse..

Po mensi party na Khao San Road (Bangkok) sme rano vstavali az ve dvanact (no pekne rano, ja vim, ale uvedomte si, ze jsme nespali skoro 48 hodin, cesta byla pekelne dlouha, i kdyz diky Emirates to nebylo az tak hrozny) jsme jeste cely zmateni z toho casoveho posunu jsme svihali sehnat nejaky ten transport nekam k mori. Nakonec to dopadlo a ve tri jsme sustili smer Koh Samet. Zakoupili jsme si v turisticke kancelari dopravu az na misto urceni, protoze nas zazitek z predesleho dne, kdy jsme se nekolik hodin marne snazili dostat z letiste do centra (ten autobus c. 59 proste nejel a nejel a nejel a porad nas posilali od certa k dablu) a nakonec vzali za vdek naprosto drsnou jizdou v tuk-tuku, byl jeste cerstvy.

Do pristavu jsme dorazili uz skoro za tmy a tak jsem se tesil na klidnou jizdu lodi. Holt, clovek mini a osud meni.

Pani v kancelari do nas hustila, ze kdyz pojedeme tou normalni lodi tak budeme muset zaplatit 400 bathu poplatek za vstup do narodniho parku, coz dokladala nejakym listkem. Nedokazali jsme si toto tvrzeni overit – uz si nepamatuju jestli jsem kdysi neco platil, ale v pruvodci je napsano, ze vstup se opravdu plati – a tak jsme si nechali nabidnout alternativni reseni. To spocivalo v tom, ze pojedeme udajne jakousi rychlou lodi primo tam, kam chceme a vyhneme se hlavni brane.

Dulezite je jeste podotknout, ze teto anabaze se ucastnili i dve holky ze Srbska, ktere odmitali zaplatit 250 bathu za nabizeny pochybny prevoz a dali prednost klasicke plavbe pomalou lodi. Tedy zprvu. Cestou na molo jsme je potkali a zahalekali na nas, at cekame, ze si jsou koupit taky tu rychlou prepravu, protoze „slow boat looks like shit“. Se smichem na ne cekame a po te, co dorazili se zacali dit neskutecne veci.

Jeli jsme s nejakejma paserakama nebo policajtama ci co to bylo, naprosto nehoraznou hrubou sponu v totalni tme a v solidnich vlnach, kdy to mistama vypadalo, ze se lod rozlomi. Samozrejme nam to prislo totalne uzasny, ne tak uz tem dvema holkam, kdy jedna z nich neustale pistela na cely more a ta druha nebyla schopna ze sebe vydat ani hlasku protoze byla bleda jak stena a my se nemohli rozhodnout, jestli se driv pozvraci nebo omdli. Cela tahle anabaze byla zakoncena vylodenim do more vcetne batoziny. To uz ale umdlevali obe a neustale provolavali, jestli jim nekdo muze vysvetlit, o co tady kurva vlastne jde.

Pak uz nuda, ubytovani v naga bulgalows, predrazene jidlo na plazi s vyhledem na fire show a spanek..

Tak zase priste pa, komentare cteme a tady mate slibovane fotografie.

This entry was posted in Thajsko - Dubaj 2007. Bookmark the permalink.

6 Responses to Bangkok – Koh Samet

  1. Pingback: www.nacestach.net » Blog Archive » Ko Samet - Ko Chang

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.