Rybačka

Přátelé, loni to vypadalo asi takto: v hospodÄ› se Péca prsil, že u OhÅ™e stojí malá chajda, kterou si může půjčit na podzimní rybačku. Nikdo mu nevěřil ani slovo, protože to co on slíbí, to vám nikdo jiný nedá. Loňský rok byl zdokumentovaný pouze na mobilní telefon a tak bylo tÅ™eba to letos napravit s opravdickým foťákem. Zkrátka jsme se vÅ¡ichni usnesli, že by to bylo tÅ™eba letos zopakovat, očakávaje opÄ›t pÅ™itom veliké úlovky. ZapÅ¡klý Péca sice lákal lidi, aniž by nÄ›co domluvil s tatíkem ale nakonec byl donucen a tak to schoval pod záminku „dovezeme Ti domů loď“. Zkrátka to vypadalo na pÄ›kný prodloužený víkend.

Karavela praskala ve šveh. 5% rybáských potřeba sice nevážilo moc, ale 95% nákladu tvořil alkohol všlelijakých alkoholických a něco málo i nealkoholických nápojů.

První den po příjezdu ve složení Bača, Péca, Mates a Kikina se jevil víc než skvěle. Ostatně, kdo hned na poprvé chytne sumce. Nikdo. Ani oni ne. Byl to mník. Mník jednovousý. Rarita. Údajná.

Další dny byly ve znamení potloukání u Å™eky, lovení listí, vyjídání chalupy ze starých zásob a utápÄ›ní se v alkoholu. A tak to pokračovalo až do pátku, kdy jsem se k partÄ› hic pÅ™idal já, rybářský průvodce Romaňák se svoji mega výbavou alá sonary atd. a Ivan. A pak to vlastnÄ› pokračovalo dál úplnÄ› stejnÄ› 🙂

Tedy co se týče ryb, můžeme to zkráti. Ještě jednu nějakým malým zázrakem chytl pan Mates, byla to parma se spoustmi kostmi, ale koho to zajímá. Ryba je ryba, že.

Nemůžeme však nezmínit seznámení se s místní kultůrou, které začlo v malebné vesničce Brozany v místní knajpě. Když opomineme, že nějaký 18. letý chlapec který měl narozeniny si objednal jako hudbu místní dechovkový sbor tak musíme vzpomenout na totálně sťaté myslivce, od nichž Víťa dostal zabitého bažanta darem, což ho rozhodilo natolik, že zdrhnul s klíčema od chaty do chaty.

My jsme však pokračovali v 6 lidech Yarisem do městečka Hrdla, kde se konala největší diskozábava v širokém okolí. Péca hned u vchodu vyjednal slevu ze vstupného o 50 Kč, neb se mu nezdálo, že to bylo dražší jak na koupališti v Rumburku. Disko to bylo super, především prostor parádní, navíc byla akce 5 plus 1 zdarma, což bylo pro nás 5 dokonalé a tak zelená tekla proudem.

No, po pravdÄ› dnes když se nad tím zamýšlím dodatečnÄ›, tak můžeme být rádi, že nám nÄ›kdo nedal pár přátelských herd pÄ›stí, neboÅ¥ jsme byli opravdu velmi rozjívení a bylo nás vÅ¡ude plno. Na závÄ›r jsme od nÄ›jakých mlaďasů vyÅ¡aÅ¡ili nÄ›jakou tu marihuanu na pozdÄ›jší časy a Å¡vihali domů v taxiku, který nejen že nás musel vést 4 na zadní sedačce, ale jeÅ¡tÄ› jsem ho ukecali na slevu. NicménÄ› z nás musel asi jít strach, protože nás vyčutl jeÅ¡tÄ› pÅ™ed chatou a že dál už nás nepoveze 🙂

Po rychlém checku jeslti Víťa nechal otevÅ™eno se Bača s Matesem vrhli po PécovÄ› vzoru do Å™eky aby schladili svá rozpálená tÄ›la.. Večírek končil nÄ›kdy nad ránem, samozÅ™ejmÄ› probÄ›hlo nÄ›kolik hovorů na 1188 a zejména vydaÅ™ená taÅ¡kaÅ™ice byla se soutěží rádia Rumburk „poznej tajemný zvuk“ kdy operátor musel poznat co mu pouÅ¡tíme do telefonu – bylo to Pécovo chrápání, což na druhý pokus uhodl a vyhrál 16 Kč.

Neděle byla ve znamení úklidu toho bince a tradá domů. Nikomu se nechtělo, protože rybačka (byť skoro bez ryb) byla parádní. Takže už se těšíme na jaro, kdy bude snad opakovačka!!

Fotky najdete tady.

This entry was posted in Akcičky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.