Přestal jsem hrát Travian

… stal jsem se svobodným.

Travian je mor. Tedy pokud v něm chcete něco dokázat. A já chtěl. Myslím, že se mi to do značné míry povedlo. S populací jsem byl nejlépe na 200. místě, v útoku na 4. a v obraně na 15. z 36000 lidí. Za tu obranu vděčím hlavně alianci PREDATOR, původně GESTAPO, jejímž jsem byl zakladatelem. Postupem času se nám podařilo vytvořit celkem slušně pracující skupinu lidí kteří se nebáli obětovat vojsko pro ostatní členy a to byl základ všeho.

Na každém světě v Travianu je důležité držet spolu a poslouchat vedení, pak to bude fungovat. Moje poznatky jsou takové, že velení musí být neustále u PC, musí to být většinou dospělý člověk (ne, opravdu to nejde aby 13 letý člověk vytvořil něco konkurence schopného), nesmí se s nikým mazlit. Na speedu je bezpodmínečně nutné hned od začátku budovat jednu vesnici za druhou (z nové vesnice postavit okamžitě další a tak pořád dokola) a stavět si produkci, obranu a pořádat slavnosti kvůli kulturním bodům. Hrdinou bude ten, kdo vydrží, bude jen farmařit, ale nebude se pouštět do žádných větších bojů a bude si nejméně měsíc jen stavět vojsko. Pak s ním teprve vyjede a okamžitě se stane hrozbou pro celé své okolí. A co k tomu potřebujete? Peníze na zlatky (bez nich nejde udržet přední místo ve statistikách ať chcete nebo ne) a především čas. Spousty času. No, 20h denně stačí. Ale tak tak.

Víte co je zvláštní? Někdy se mi zasteskne, ani ne tak po hře, jako spíš po naší partě, byla to dobrá skupina lidí a se spoustou z nich jsem vedl nekonečné, někdy i filozofické rozhovory. Práce (ach ty svátky klidu a míru) mi však nedovolují pokračovat dál ve hře a můj účet je tak už zrušem.

Sílu všem ostatním.

comtel, PREDATOR.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

2 Responses to Přestal jsem hrát Travian

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.