Lyžovaní v Rokytnici nad Jizerou

Rok se s rokem sešel a na Å™adu opÄ›t pÅ™išla Rokytnice nad Jizerou se svými nádhernými svahy. Pravda, loni jsem vynechal, neboÅ¥ snÄ›hu bylo málo, ale o to více jsem se tÄ›šil letos na týden strávený v báječné chatÄ› u Prokopa.

Osazenstvo chaty se rekrutovalo z mojich pÅ™átel a tak bylo více ménÄ› jasné, že vyjma lyžování bude také postaráno o nÄ›jakou tu zábavu. PÅ™esto jsme nezanedbávali ani svah a dosytosti si užívali skvÄ›lého počasí. Tedy jen do čtvrtka, kdy mlha a vysoké teploty vyhnali na svah jen opravdové milovníky snÄ›hu a dneska už ani to ne.

Rokytnice nad Jizerou je dle mého opravdu nejlepší lyžaÅ™ské stÅ™edisko u nás (neberte to nijak vážnÄ›, já jsem skoro nikde nebyl). Hlavní benefit je v tom, že sjezdovky jsou dostatečnÄ› široké, celkem rozmanité a hlavnÄ›, pokud jste zde pÅ™es týden, tak prakticky vůbec nečekáte což je super, protože si hodnÄ› zalyžujete. Tak a pÅ™esnÄ› tohle se nám stalo tento týden, takže úžasný. Navíc je zde nová (resp. už 2 roky asi nebo tak nÄ›co) sedačková lanovka od chaty Rokytka, což je investice, kterou jsem moc nepochopil (vůbec to nezvyšuje kvalitu lyžování) ale díky ní je mnohem pohodlnÄ›jší dostat se nahoru k nám, resp. k Prokopovi. Také jsem zaregistroval pár nových budov (bufet dole u hlavní sedačkové lanovky, nová budova u chaty Dvoračky) a nové informační panely. Vypadají pÄ›knÄ›, ale když je obsluhuje človÄ›k ručnÄ› tak je to celkem k ničemu (jeden den foukal silný vítr a oni vypnuli hlavní sedačku na Lysou horu, ale na všech tabulích vesele svítilo "všechny lanovky v provozu" ještÄ› 20 minut.. a naopak.. když pÅ™ed jednou lanovku pustili tak svítila jako "nefunkční" a my už na ní jeli na Lysou horu… zkrátka jsem mÄ›l pocit, že ten kdo to obsluhuje má hrozný strach, že když pÅ™epne pÅ™epínač do polohy OFF tak vypne celou lanovku..).

Co se týče zábavy tak ani ta nevázla. Hned první večer probÄ›hla návštÄ›va chaty Lovčenka a seznámení s novým personálem. Kluci, jako vážnÄ›, tohle je už úplnÄ› poslední pivo, rovnou to zaplatíte a já v deset končím.. Å™íká pingl z Moravy… stÅ™ih… kolem půlnoci jde rozkopávat dveÅ™e 14 letým žákům kteÅ™í jsou o patro výš ubytovaní v rámci lyžaÅ™ského kurzu a ptá se po nÄ›jaké trávÄ› … stÅ™ih … kolem tÅ™etí skoro leží na stole úplnÄ› na šrot … stÅ™ih … synchronizované zvracení.. A spát.

Lovčenka je pro nás pravdÄ›podobnÄ› tabu, tak další večírek jdeme radÄ›ji do chaty Skácelka. Mají výbornou točenou Plzeň. StÅ™ih … VíÅ¥a vyzval frajera od vedlejšího stolu k páce … stÅ™ih … Ála, povzbuzená úspÄ›chem svého bratra, zve téhož človÄ›ka rovněž do soutěže o stokorunu v páce, ona však prohrává … stÅ™ih … Viktor se snaží vyhrát stokoronu zpÄ›t, což se mu i daÅ™í, to se ale nelíbí bratrovi oškubaného závodníka … stÅ™ih … strkanice a málem bitka (dočkáte se i videa, nebojte) … stÅ™ih … pingl stojí za námi, druhá parta odchází, naše pokračuje ve večírku na baru, Ála vede čilou konverzaci s Australanem, který tady vypomáhá (asi výmÄ›nný pobyt za wagryse) … stÅ™ih … Ála najednou pÅ™idá do kroku a snaží se nám utéct aby byla první v pelíšku, já nÄ›kde za ní a za mnou v@nek který táhne VíÅ¥u jenž jde místy po čtyÅ™ech… stÅ™ih … Ála nám volá, že je nÄ›kde v chatÄ› Sucharka a má zlomenou ruku, protože se zÅ™ítila 200 metrů ze svahu … stÅ™ih … Viktor si volá taxi pavel, jeslti ho hodí z koupáku domů … stÅ™ih … Ála nás informuje, že ji odváží pan záchranáÅ™ do nemocnice … stÅ™ih … je v Jilemnici … stÅ™ih … budíme se ráno, ona strávila celou noc na lavičce v nemocnici, nejen že nezaplatila 90 Kč za ošetÅ™ení (protože u sebe nemÄ›la ani korunu) ale naopak, ještÄ› jí sestÅ™ička 100 Kč půjčila… do Rokytnice se vrací taxikem kde ho zaplatí a pak je vyvezena do chaty skůtrem. Ruka je jen pohmoždÄ›ná, jde hned spát a dobrodružství končí.

No to už by tak nÄ›jak stačilo, nemyslíte? 🙂

Dnes jinak výborná lyžovačka, 4x svaÅ™ák a pak v totální mlze a sněžení tradá dolů ze svahu, na obÄ›d smÄ›r Dvoračky pÅ™es les, kdo zná tak ví, jak cesta vypadá.. NetÅ™eba rozvádÄ›t.

A ještÄ› jeden malý rekord. K mému poslednímu testu ježdíků a kluzáků bych rád dodal, že Renatka zjistila, že ten obyčejný je úplnÄ› nejlepší v pÅ™ípadÄ›, že na nÄ›m sjíždíte celou Lysou horu jako my 🙂 dokonce jsem prohrál i se svým vyztuženým favoritem. A to hned 2 dny po sobÄ›..

Horám zdar.

A fotky z hor jsou zde.

This entry was posted in Info. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.