Grand Hotel do Porto

Mám rád když přijedu do nějakého nového hotelu v staré části města a v něm je všechno po staru. Když se můžu přehrabovat v deskách které uvnitř ukrývají krásný hlavičkový papír, obálku (kdo dneska píše dopisy na hotelech?), vizitku, průzkum spokojenosti a barevný leták na křídovém papíře. Také si můžete objednat snídani do postele nebo si nechat vyprat své oblečení. Ale to není jediná věc, která se mi na starých hotelech s historií líbí.

Cítím se dobře při cestě po schodech na kterých je položený letitý udusaný koberec. Tlumí moje kroky a tiše polyká tlumené světlo decentního osvětlení. Kolik lidí se po něm už prošlo? Kolik lidí bydlelo ve stejném pokoji jako my? Kolik lidí už okusilo zvlášní atmosféru tohoto místa?

Grand Hotel du Porto je přímo v centru Porta, na jediné pěší ulici v celém městu. Zvenku nenápadná budova poskytne svým hostům maximální pohodlí a tomu uvěříte jakmile vstoupíte do lobby a spatříte portýra jak za starých časů. Ochotný personál se vám plně věnuje kdykoliv potřebujete, ať už jde o rady ohledně porta nebo o klidný průběh snídaně. Tu si také užijete, tentokrát ve veliké hale pod křišťálovými lustry. Krásné místo.

Pultová cena hotelu samozřejmě odráží jeho kvality, takže si připravte něco kolem 100 euro za pokoj, nebo se pro tento hotel rozhodněte ve vaší cestovní kanceláři v případě, že budete mít na výběr. Hotel má i vlastní parkoviště, ale za něj zaplatíte 9 euro za noc. Není to málo, nicméně v celém Portu je tak neuvěřitelná doprava, že je to asi pochopitelné, navíc v této lokaci nemáte možnost zaparkovat nikde jinde než na placeném parkovišti.

A až tam budete, nezapomeňte si vedle v kavárnÄ› dát nÄ›co sladkého. OstatnÄ›, i bez této rady by jste stejnÄ› určitÄ› neodolali 🙂

This entry was posted in Porto 2008. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.