Tapuo – Wellington – Westport – Fox Glacier – Mt. Cook – Haast

Jak sami vidite podle nadpisu, puda Noveho Zelandu nam doslova utika pod nohama. Mozna az moc a uz zacinam byt z toho cestovani autem docela unaveny. Navic porad nemame cas a tak i dnes to bude jen v rychlosti.

Transport na Jizni ostrov Noveho zelandu probehl trajektem a bylo to prijemne svezeni ktere jsem skoro cele prospal. V mestecku Picton na nas uz cekal manik s cedulkou „MATYS“ a vyfasli jsme nove auto. Musim rict, ze Omega Rentals ac se puvodne nezdala je prijemna spolecnost, hodili nas ve Wellingtonu k pristavu a zrovna tak z pristavu v Pictonu do sve kancelare kde nam vymenili auta – usetrili jsme tak za jejich prevoz a pritom za to nic nechteli. Prijemna sluzba.

Jizni ostrov je naprosto odlisny od severniho, je tu VYRAZNE krasnejsi priroda a take VYRAZNE nedotcenejsi. Je tu bohuzel vsechno silene daleko a tak jedete treba 200 km do nejblizsiho mesta ktere ma 40 obyvatel. Spime venku, coz je v pohode, jen tu jsou otravne musky (fakt jako HODNE moc) a komari a tak jsme postipani. Pocasi nam preje, mame porad hezky, jeste ani jedna kapka, ale tusime, ze to se brzy zmeni.

Tezko popisovat co jsme videli, to si udelate obrazek z fotek, tohle se totiz tezko popisuje. Ja jsem si udelal velikou radost a proletl jsem se vrtulnikem nad ledovcem Fox a nejvyssi horou Noveho Zelandu – Mt. Cook. Trvalo to neco pres 40 minut a opravdu to stalo za to! Doporucuji kazdemu!

Ted jsme se rozhodli, ze dame jednu z „velikych tras“ Noveho Zelandu – trek Kepler. Coz znamena, ze pred sebou mame jeste asi 400-500 km, takze musime svihat. Signal na mobil skoro nikde neni, s internetem je to taky docela bida, takze je mozne, ze o nas par dni neuslysite. Docela se tesim, jen mam hroznou rymu a trasa neni zrovna pohodova, jsou tam vysoke brody pres reku bez mostu, minimalne jeden cely den prsi atd. Ale melo by to stat za to.

This entry was posted in Nový Zéland a Fiji 2008. Bookmark the permalink.

One Response to Tapuo – Wellington – Westport – Fox Glacier – Mt. Cook – Haast

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.