FIJI aneb na konci sveta

Kdyz poletite jeste kousek za FIJI tak zjistite, ze najednou je vcera. Blizke Cookovy ostrovy uz tak nikdy nenavstivite dnes, byt je to tak kousek, protoze lezi za datovou hranici. Mozna proto jsme si za nas cil vybrali misto s krasne znejicim nazvem FIJI. Ale stoji to za to?

Jo jasneze stoji. Z Noveho Zelandu si muzete koupit letenku na FIJI za castku, kterou musite znasobit aby jste se sem mohli podivat z CR a tak je jasne, ze jsme neodolali a rozhodli se sem podivat a odpocinout si po „narocnem“ cestovani po vedlejsim zelenem ostrove. Leta sem Pacific Airlines, coz jsou narodni aerolinky Fiji.

Nemeli jsme zadneho pruvodce a priletali jsme za tmy a tak jsem premyslel, co tady budeme delat. Nastesti palubni casopis mel v sobe nekolik reklam na ubytovani u vody za slusne penize a po priletu (mimochodem, imigracni kontrola probehla ZNATELNE lepjeji nez na Novem Zelandu) maji v hale takovou informacni ceduli a telefon aby jste si mohli gratis zavolat do ruznych hotelu, pujcoven atd. Tak jsem obvolal dve a vybrali jsme si HORIZON Backpackers hotel (http://www.horizonbeachfiji.com/) ktery pro nas vyslal rychlou rotu a za chvilku jsme uz zadara frceli k nim. Ve vzduchu byla citit silna vlhkost a me se vybavil pocit jaky jsem mel na Kube pred mnoha lety.

Ubytovani je tak akorad, zadny luxus ale mame kazdy 2 postele a sprchu tak to nam staci. Hostel neni nijak zvlast vybaven (kulecnik, jidelna, bazen..), ale hoste mohou pouzivat vedlejsi, ktery je na tom podstatne lepe, velika jidelna, terasa, plaz, slamene slunecniky, houpaci site u vody atd.. Nicmene ubytovani na Fiji nas stoji 65 FJ$, coz je neco kolem 800 Kc. Neni to tak spatne na tu polohu, rikame si.

Uzasni jsou mistni lide. Ihned po ubytovani nas vzali mezi sebe kdy hrali na kytaru, zpivalo se a popijela se kava (cte se kratce, tak jak se pise, nesouvisi to s kafem), coz je jejich mistni napoj vyrabeny z kury stromu. Nema to zadny alkohol ale po mnoha kaliscich to udajne osvobodi vasi mysl a ta se odpouta od tela. Zajimava zmena oproti Zelandu kde se nas sice kazdy policista ptal jestli kourime travu (a zadnou nam nenabidl). Tady se nikdo nepta a hned to do nas lije. No vypada to jak misa do ktere nalijete vodu kterou jste vytirali podlahu, chutna to jak kdyz ocucavate strom, ale je to docela prima obrad. Lide z FIJI jsou neskutecne pratelsti, vcera jeden vypravel, ze jejich filozofie je pomahat si navzajem za kazde situace a tak pokud kdokoliv cokoliv potrebuje tak muze kohokoliv oslovit a je jedno jeslti je bohaty, chudy, vysoky ci mrnavy. To se mi samozrejme libi. A vubec se mi tu libi. A je tu vedro. Tak jdu ven omrknout to more.

Pa.

This entry was posted in Nový Zéland a Fiji 2008. Bookmark the permalink.

One Response to FIJI aneb na konci sveta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.