Nuda pláž Faliraki, Rhodos, Řecko

OsobnÄ› jsem nikdy na nuda pláže nechodil. Teprve náčelník mÄ› pÅ™esvÄ›dčil, že to je nejpohodlnÄ›jší způsob slunÄ›ní se, a se slovy „jdem si opálit prdel“ nás s Bačou vyvezl na Nude Beach ve Faliraki.

První den jsem se teprve rozkoukával, ale ten druhý jsem pochopil kouzlo celé té záležitosti. Nevim pÅ™esnÄ› jestli se to shoduje s pocitem, kvůli kterému tam chodí nÄ›mečtí důchodci, ale ten můj tkvÄ›l v tom, jak je to krásnÄ› pohodlné. PÅ™ijel jsem tÅ™eba na kole, shodil kraÅ¥asy a tradá do vody, pak ohřívání tÄ›la na rozpálených kamínkách, případná sprcha a zase do kraÅ¥asů a jede se pryč. Takový pocit svobody. Jo jistÄ›, o kolik to je svobodnÄ›jší než když si človÄ›k musí vzít plavky? VždyÅ¥ to zabere jen chvilku, že.. To se těžko vysvÄ›tluje, stejnÄ› jako když jsme vstoupili do Schengenského prostoru tak jezdím do NÄ›mecka mnohem častÄ›ji, pÅ™estože jsem to mohl dÄ›lat i tenkrát a jediný rozdíl byl v minutovém zastavení na hranicích. Taky skoro nepodstatný rozdíl. Skoro. NÄ›co tam prostÄ› je. Takže těžko se to vysvÄ›tluje, ale cítil jsem se prostÄ› uvolnÄ›nÄ›. Tak jako na dovolené 🙂

Samozřejmě jsem musel přesmýšlet i nad celkovým aspektem nuda pláží a mé myšlenky se stočily k jistým společenským dogmatům.

Třeba že na normálnímu chlapovi musí houpnout a bude to trapas. Ono je to přesně naopak. Normálnímu chlapovi se nic nestane ani nepostaví a kdyby už náhodou ano tak se nic neděje. To je přirozenost a i to je nudismus. Taky tomu napomáhá složení nudistů. Jednou k večeru, kdy jsme s Bačou odcházeli skoro jako poslední, jsme sledovali, jak se lidé pomalu zvedají, oblékají a odcházejí. Vlastně jsme zažili obrácený striptýz. Nejdřív jsme viděli nahá těla, která se postupně zahalovala. Musel jsem si vzpomenout na Láďu, který mi jednou říkal, že až na vyjímky je ženská hezčí oblečená (alespoň spoře) než svlečená. Byla to pravda. Chlap když vidí hezkou ženskou tak si může představovat co se skrývá pod oblečením a ten pocit ho může vzrušovat a přitahovat. Tady je to obráceně. Nejdřív vidí vše a pak sleduje, jak to lze zatraktivnit prostým oblečením. Ale ta touha po poznání tajemství tam už není.

To vlastně souvisí se spoustou jiných dogmat. Třeba servery se sexem jsou plné lesbického porna kde si to spolu rozdávají nádherné holky. Ale skutečnost? Lesby jsou většinou přesný opak, nezřídka zakomplexované ženy neschopné najít si normální vztah. Nebo homosexuálové. Homouš je výraz který se dá přirovnat ke slovu negr, něco ponižujícího. Ale přesto homosexuální muži bývají většinou pohlední. Tedy naše společnost vytváří jakousi teorii o lesbách a homosexuálech, ale praxe je přesně opačná. Čím to je? Asi tím, že jsme pořád společnost ovládaná muži, ať se feministky snaží jak chtějí. Proto nám vztah muže s mužem připadá nechutný a je tak vnímán, kdežto vztah ženy a ženy se nám zdá romantický. A mužské části našeho pokolení to přejímá i značná část ženského a dogma je na světě.

Ale některé věci se daří postupně měnit. A na závěr tak úplně odbočím a z řecké nuda pláže se přenesu do Ameriky. Jsem rád, že to vypadá na zvolení Obamy. To, že je USA schopno zvolit si za svého prezidenta černocha je hezkým signálem, že časy se mění k lepšímu, alespoň co se rasismu týče. Bravo.

This entry was posted in Řecko - Rhodos 2008. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nuda pláž Faliraki, Rhodos, Řecko

  1. Pingback: www.nacestach.net » Blog Archive » Rhodos, Řecko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.