Tiger Lillies na XI. letním divadelním festivalu, Drážďany

Tento týden byl kulturnÄ› docela náročný. PÅ™ed hodinkou jsme se vrátili z kina z filmu Paříži, miluji TÄ› (mám Paříž rád, nemohl jsem si to nechat ujít - a nezklamalo mÄ› to), ve čtvrtek jsme se (i pÅ™es značnou nepřízeň počasí) zúčastnili promítání filmu Le Vélo v rámci týdne francouzkého filmu v KijovÄ›, což byla velmi povedená taÅ¡kaÅ™ice. NejvÄ›tší událostí se vÅ¡ak stala páteční návÅ¡tÄ›va Drážďan, kde vystupovali Tiger Lillies v rámci XI. Scheune – Schaubudensommer (Internationales Sommerfestival für Theater, Vergnügen und Musik). PÅ™ijmÄ›te tento příspÄ›vek zároveň jako tip na úžasnou akci.

Pokud hledáte tip na hezký výlet tak už nehledejte. Vydejte se do Drážďan (z Rumburku pouhá hodinka jízdy) a navÅ¡tivte XI. Scheune – Schaubudensommer. Jedná se o divadelní festival který probíhá tak, že na relativnÄ› malém prostoru je soustÅ™edÄ›no nÄ›kolik mini varieté stanů ve kterých probíhají různá pÅ™edstavení (cca 3 – 4 za večer, totožná). Je jen na vás, čím se necháte zlákat a kam zapadnete. Můžete samozÅ™ejmÄ› navÅ¡tívit pÅ™edstavení více (za 3 zaplatíte jen 12 euro). Co nás totálnÄ› nadchlo je hlavnÄ› atmosféra. Festival je v Drážďanech situován do Neustadtu nedaleko nádraží – vypadá to tam podobnÄ› jako tÅ™eba na Stodolní v OstravÄ›, spousty stylových hospůdek a barů, živá hudba, vÅ¡ude spousty lidí a když je venku teplo tak vám opravdu nic neschází, nemohl jsem věřit, že tohle máme jen hodinku jízdy od baráku.

Cílem bylo však Tiger Lillies. Recenzovat jejich představení nemá smysl. Naprosto dokonalé jako vždycky. Navíc se velmi vydařila i družba díky tomu, že místo konání bylo značně neformální a všude panovala krásně pohodová atmosféra. Takže dárky, povídání, focení atd.

Tiger Lillies Dresden

Bohužel to byl jejich poslední koncert během festivalu, jinak si to říkalo o opáčko. Díky, tygři!

No a co nám hráli? Třeba tohle

Váš prohlížeč nepodoporuje Flash stáhnětě jej.

ale taky tohle.. no bylo toho moc..

Váš prohlížeč nepodoporuje Flash stáhnětě jej.

This entry was posted in Krátce venku. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.