Shimla, aneb pozdrav z Anglie

Je tohle vubec Indie? Kolonialni budovy, pesi zony kde nejezdi auta (!!!!), nadherne vyhledy do udoli.. Ubytovavame se v YMCA za 350 na noc v nadhernem starem dome s obrovskymi mistnostmi a krasnym vyhledem na hory. Divam se na ty spinave zdi. Jo, je to porad Indie.

Opet si pripadame jak v jinem svete. Indie je tak ruznoroda, ze na vas prekvapeni ciha kamkoliv dojedete. My jsme ted neco nad 2 km vysoko v meste Shimla, coz je „hlavni mesto Indie v letnich mesicich“ protoze zde panuje naprosto skvele pocasi. Je tu na tricko, ale cerstvy horsky vzduch je prijemne chladny, proste dokonala idilka. Jak uz jsem predeslal, mesto kdysi postavili Anglicane jako kopii svoji domoviny a tak je to tu prakticky dodnes. Kdyz se honi nizke mraky mezi budovami a imituji mlhu tak je iluze dokonala. Samozrejme az na ty Indy, no i kdyz v tom Londyne to neni o moc lepsi.. Indove jsou tu opet dost rozdilni od tech „dole“, hlavne vubec neotravuji, ani na vas neziraji jak na svaty obrazek a vubec se do niceho nevmnesuji. Uzasne je, ze nekolik ulic je pesich a tak si muzete mestecko vychutnat bez neustaleho troubeni.

Dnes jsme vyrazili na kratkou turu, prekrocili jsme jeden hreben a dosli na nejvyssi bod mesta (necelych 2500 m/nm) kde je krasny chram plny opic. Ale divokych opic. Byl to docela zazitek, bez klacku tam nikdo neda ani ranu a tim klackem se rany davaji, opicim tedy. Tech je tu ostatne vsude hrozne moc, pokud vas pritahuji tak je muzete sledovat porad. Vetsinou je to ale obracene a vy pritahujete je.. Nikoliv vsak ve meste (nastesti).

Jinak dnes v noci vyrazime smer MANALI, autobus „SEMI/DE-LUXE“ odjizdi v 21.40h a jede neco kolem 10 hodin. Cas se nam tu krati a tezko se smirujeme s tim, ze nestihneme LEH, zejmena, kdyz si clovek precte, ze „tato velkolepa cesta trva 2 dny a je s prenocovanim ve stanu“ (je rec o ceste z Manali).

Jo a pokud nekdy nahodou budete v Shimle, zajdete si na jidlo do restaurace China Town a dejte si MOMO VEG tasticky, nemaji chybu, ostatne jako vsechno ostatni jidlo v teto kouzelne restauraci. Mimochodem, musim se opakovat, ale to jidlo v Indii je NAPROSTO UZASNE at uz jsme jedli cokoliv!!

Tak zase nekdy, diky ze ctete a komentujete..

Btw. Brabcaku, neboj, kolo v pohode, jen nepohodli v centralni Indii, jinde neco jako Vietnam. Ostatne pro Tebe je totalni vyhra jit sem delat riksu – budes delat co Te bavi, vydelavat u toho, povidat si neustale a jeste budes v cizine.. Jo a Martine, TAK DIK!

This entry was posted in Indie 2008. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.