Stavební regatta 2008

Příprava na obrat, tak jedem, jedem. Bacha na hlavy, hlavaska letí! Tak PetÅ™e pouÅ¡tÄ›j a tahej Mário tahej, makej, jeÅ¡tÄ› toč, jeÅ¡tÄ›, jeÅ¡tÄ›, dobrý a nahoru vyvažovat, honem. Obrat je za námi. „DobÅ™e zvládnutej set kluci“ chválí Petr Fiala, náš „kápo“.

Blíží se bójka a bude třeba vytáhnout spinakr, což je zdrojem nervozity pro Jardu, který má tuto práci na starosti..

Yachting není zkrátka jen o vození se na lodi, jak jsem se přesvědčil o minulém víkendu.

Bavária na které jsme jezdili není ani čistÄ› sportovní ani čistÄ› výletní plachetnice. Je to taková „kajutovka“ nÄ›kde mezi. Poskytovala relativnÄ› dobré možnosti pro závodÄ›ní a rovněž relativní pohodlí pro posádku. Na ovládání je ideál 8 lidí, nás bylo 6, ale zvládnout se to dalo. Závody pořádá YFA (Yacht Full Service Agency) která disponuje nejvÄ›tší a nejmladší flotilou ve stÅ™ední EvropÄ› – celkem 16 lodí jejichž posádky tvoÅ™ili firmy ze stavebního oboru a jejich dodavatelé. Já jsem dostal možnost závodit za firmu ZEPRIS.

Byl to jeden z nejzajímavějších týdnů co jsem kdy zažil. Něco úplně jiného než dosud. Samozřejmě jen to, že je člověk pár dní na plachetnici je dost zajímavé, obzvláště ty probuzení ráno na moři (byť v marině) když spíte na přídi.. ale důležité bylo hlavně to, že šlo o závod. Celý pobyt tak dostal velmi zajímavý náboj.

Nevim jak bych popsal svoje pocity, to se těžko vyjadřuje. Co mi ale zůstane v paměti hodně moc dlouho je situace, kdy se lodě připravují na start. Je dáno tzv. vyzívací znamení, na moři zazní siréna a do vysílaček oznámí rozohdčí, že zbývá 5 minut do startu (ještě se troubí 4 minuty a minuta). Lodě se samozřejmě nemohou zastavit a neustále plují a tak snahou každého kormidelníka je, aby přesně v okamžik startu protínal startovací čáru (ta je tvořena pomyslnou spojnicí mezi dvěma body, např. lodí rozhodčího a bójkou). Tak se stane, že minutu před startem se sjede všech 17 lodí na relativně malém prostoru a neustále kolem sebe křižují a snaží se odhadnout čas do startu. Právě to hemžení všech těch lodí je něco nepopsatelně krásného a dech beroucího.

Každý člen posádky má svoji funkci a na každém záleží, jak bude loď Å¡lapat jako celek. NaÅ¡e ambice byla dojet do 10. místa konečného poÅ™adí. PosupnÄ› jsme zjistili, že jsme docela „silní“ v rozjížďkách kolem bójek (okruhový yachting), ale už bylo pozdÄ› nÄ›jak výraznÄ›ji zlepÅ¡it poÅ™adí i když jsme v poslední okruhové rozjížďce ukázali záda skoro vÅ¡em soupeřům a dojeli jsme 4.!

Náš celkový výsledek tak byl 7. místo, což považuji za velmi dobrý výsledek. Větší váhu pro mě má ale skvělá atmosféra která mezi námi panovala a tak vzpomínky budou (i díky naprosto perfektní organizaci YFA) jen dobré. Díky kluci..

JeÅ¡tÄ› pÅ™ikládám nÄ›co fotek a také video, kde uvidíte druhou z krásných vÄ›ci – obrátku kolem bójky, kdy lodÄ› jedoucí na „zaďák“ shazují spinakr a začínají kÅ™ižovat proti vÄ›tru. NejradÄ›ji bych vám ukázal nÄ›jaké ty vypjaté situace kdy to na lodi vÅ™elo, ale to zrovna fakt nebyl čas na foťák..

Váš prohlížeč nepodoporuje Flash stáhnětě jej.

Díky moc celé posádce a zejména ZEPRISu (napsal jsem to dobře, viď Petře..) za neobvyklý zážitek!

PS. Nejradějich bych jel příští ročník s ComTELem, ale 200 tisíc startovné je na mě trochu moc :-/

Oficiální stránky závodu naleznete zde (i nějaké ty reportáže, výsledky atd..)

This entry was posted in Krátce venku. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.