Volby

Tak nám to dnes ve 14. hodin začne. Půjdeme k urnám. Naštěstí né těm pohřebním.

Sice se do politiky moc neangažuji, ale malý příspěvek si neodpustím, protože lecos si zaslouží komentář.

ODS je jen pro podnikatele
slýchám často… no, ale proč si lidi neuvÄ›domují, že právÄ› podnikatelé jim dávají práci? Takže potažmo zlepÅ¡ení prostÅ™edí pro podnikání zlepÅ¡uje samozÅ™ejmÄ› i situaci pro normální lidi

volte koho chcete, ale jen ať to není ČSSD + KSČ
říkám normálnÄ›. ÄŒSSD potÅ™ebuje k vládnutí KSÄŒ a snad každý normální človÄ›k ví, že oni už nám dokázali jak dokážou vést republiku (ostatnÄ› podívejte se do svÄ›ta jak to dopadá, viz. severní / jižní korea, nebo dÄ›lení nÄ›mecka po válce… startovní čára byla stejná a kam „svou“ část dovedli komunisti a kam demokracie..). Podívejte se na hospodaÅ™ení státní kasy za ÄŒSSD a za ODS. Já osobnÄ› si radÄ›ji zaplatím pitomých 30 Kč za doktora, než aby se to dotovalo z penÄ›z, které si musí stát neustále vypůjčovat v zahraničí (tim neříkám, že tÅ™eba v poplatcích bych si dovedl pÅ™edstavit nÄ›jaké zmÄ›ny, nicménÄ› už bych se optavdu nechtÄ›l vrátit do časů, kdy jsem v ordinaci čekal nÄ›kolik hodin (dnes maximálnÄ› jednu) a ony vybrané miliardy stejnÄ› zaplatíme, resp. stát si na nÄ› musí půjčit..)

je to referendum?
ÄŒSSD se zmohla jen k „nenávistné“ kampani, kdy jsou její billboardy typu „skoncujte s vládou ODS“ a včera když jsem poslouchal Sobotku, tak říkal, že je to referendum o vládÄ› ODS. A já si říkám – kdo může volit stranu, která inzeruje jediné – sundáme ty druhé. Kde jsou nÄ›jaké konkrétní a vÄ›cné body proč je volit? Není nenávist k jiné stranÄ› trochu málo? PÅ™ipadá mi to ubohé a chudé. Navíc se nevolí do poslanecké snÄ›movny ale do senátu a krajů..

kvalita kampaní
jako vyloženÄ› zcestné mi pÅ™ipadají billboardy typu „společnÄ› pro zmÄ›nu“ atd. Pro jakou zmÄ›nu? To jsou slinty. Takto se loučil včera i místopÅ™edseda KSÄŒ v televizní debatÄ› – pÅ™ijďte k volbám a volte KSÄŒ, už nadeÅ¡el čas zmÄ›ny. Doufám, že se nikdy nedožiju také zmÄ›ny. Líbí se mi v podstatÄ› kampaň ODS protože pÅ™ipomíná konkrétní splnÄ›né body z programu (postavené dálnice, nejnižší nezamÄ›stnanost za milion let atd.) a musim vzpomenout i severočeÅ¡i.cz, jejich kampaň sice také nenabízí nic konkrétního ale alespoň je originální

tak koho volit?
protože to jsou krajské volby, preferuji volbu lidí které znám a jsem pÅ™esvÄ›dčen o jejich kvalitách – pokud nikdo takový není tak volím dle svého pÅ™esvÄ›dčení. Já jsem vždy volil pravici a tak to taky zůstane (nemusí to být nutnÄ› ODS), skočit na laciné vábničky KSÄŒSSD nebo extrémních levičáků/pravičáků může jen človÄ›k který nepÅ™emýšlí nad budoucností. Možná proto je volí pÅ™edevším důchodci. Já mám ale celý život pÅ™ed sebou a svým dÄ›tem bych jednou rád pÅ™edával nÄ›co lepšího než zadluženou a zdecimovanou zemi.

btw. vůbec si nedÄ›lám iluze o kvalitÄ› naší politiky kterou považuji v současné dobÄ› za nejhorší od listopadu ’89, ale je lepší vybrat si to nejlepší z toho Å¡patného, než jen nadávat a pÅ™itom se na tom nepodílet – cesta k volbám by mÄ›la být pro každého důležitÄ›jší než si je leckdo ochoten pÅ™ipustit.

This entry was posted in Politika tiká. Bookmark the permalink.

3 Responses to Volby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.