Volby naposled

Tak to máme za sebou. Naštěstí nebo bohužel?

Už se mi o tom nechce rozepisovat. Ale připadá mi pořád neuvěřitelné, že si národ před 2 lety zvolil odchod Paroubka do opozice za to, jak se jeho vláda chovala a nominoval k vládnutí ODS s jejich programem. Oni ten program plnili a za 2 roky došlo zřejmě k totální amnézii v mozcích Čechů a oni si znovu vrací k moci Paroubka a komunisty. To, že po nějakých 20 letech zapomněli, jaké svinstvo komunismus byl nechápu a o to míň chápu, že se zapomíná, co tu prováděl Paroubek před nedávnými dvěmi lety.

Tak doufám, že si to teď vÅ¡ichni užijete. VÅ¡ichni, co jste smetli skvÄ›lé hejtmany jen proto, že nekandidovali za ÄŒSSD. VÅ¡ichni, co si myslíte, že kraj bude platit poplatky za doktora za vás (kde na to vezme? ze státní kasy ovÅ¡em.. takže to zase zaplatíme vÅ¡ichni.. ale stát ty peníze nemá a tak si je budeme muset půjčit… uvÄ›domuje si vůbec nÄ›kdo, že už teď platíme každý rok 50 MILIARD korun jen na úrocích ze státní půjčky?.. je vám to jedno, jak zadluženou zanecháte tuto zemi svým dÄ›tem?).

KaždopádnÄ› to znamená, že v ODS je nutná zmÄ›na. Já schvaluji co dÄ›lají (docela se mi líbí, že navržený schodek je jen 1% HDP a dovedou za to vést celou zemi (najdÄ›te si, kolik to bylo za KÄŒSSD), líbí se mi, že konečnÄ› mám pocit, že peníze jsou nÄ›kde konečnÄ› za poslední roky vidÄ›t (silnice atd.), líbí se mi jejich politika „být zodpovÄ›dný za sebe“), ale evidentnÄ› to neumÄ›jí prodat. Silná sebereflexe je velmi nutná, protože za dva roky (pokud tak dlouho ovÅ¡em vydrží) by to pro nÄ› byla katastrofa. Neberu argumenty Paroubkovců že národ si tuto vládu nepÅ™eje a mÄ›la by ihned odstoupit. AÅ¥ si vzpomene na sebe když byl ve vládÄ› a ODS vyhrála v krajích a v senátu rovněž naprosto drtivÄ›. OdeÅ¡li snad ÄŒSSD z vlády? SamozÅ™ejmÄ› že ne, to jsou jen kecy co by mÄ›l kdo udÄ›lat, ale když je Å™ada na nich tak se nic nedÄ›je. Myslim si, že vláda dostala mandát na 4 roky a tak aÅ¥ ukáže co umí. Když se to lidem nebude líbit tak aÅ¥ jde od válu, ale na své 4 roky má nárok, nejen ze zákona ale i morálnÄ›, protože nÄ›které vÄ›ci prostÄ› nejsou vidÄ›t hned.

A k lokální politice? Gratuluji p. Sykáčkovi ke zvolení, 18 tis. hlasů je opravdu dost. Jen kdyby nekandidoval za KČSSD tak bych měl snad i radost. Ale to by se tam asi nedostal. Protože v dámském světě frčí sice už dlouho růžová, ale v tom pánském to je momentálně oranžová.

Howgh.

This entry was posted in Politika tiká. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.