Ano Šéfe! Zámek Kněžice.

Víkend na šumavě spojený s obrovským kulinářským zážitkem. Zní to dobře, že?

Niels Brochner a já

Petrovice u SuÅ¡ice. Neuvěřitelná „díra“ zaznamenala v poslední dobÄ› nebývalé zvýšení zájmu veÅ™ejnosti o návÅ¡tÄ›vy, rezervace ubytování atd. Důvod? SamozÅ™ejmÄ› Pohlreich a jeho Ano šéfe!, konkrétnÄ› díl „V zámku a podzámčí“. Tak honem, ubytovat se a jít to tu trochu omrknout, už z auta to vypadalo zajímavÄ›.

Někdo má na zahradě psa...

Sotva vystrčíme nos z vrat tak u nás staví kolona mercedesů a nervózní pražák na mÄ› pokÅ™ikuje „nevíte kde tady dÄ›laj ty bifteky?“. Posílám ho ke Å tÄ›pánovi a sám se ptám starší paní na cestu k zámku Kněžice. „Bydlím kousek od nÄ›j, můžete jít se mnou,“ navrhuje mi. Nejdřív nebyla moc sdílná, ale pak se trochu rozpovídala. „Tady se vám musí bydlet krásnÄ›, co?“ dotazuji se. „Ale jde to, teprve si zvykám, pÅ™istÄ›hovali jsme se nedávno,“ odvÄ›tí. „Aha, no jestli jste z nÄ›jakého vÄ›tšího mÄ›sta tak to musí být rozdíl bydlet na takovém zapadákovÄ›“, „Jo jo, jsem“, „Z Prahy?“, „Ne, ze Sydney“. 🙂 🙂

Zámek Kněžice je moc hezký.

Zámek Kněžice

DánÅ¡tí majitelé jej koupili pÅ™ed 8 lety za jeden milion korun a pak do nÄ›j dalších 22 investovali. Mají to hlavnÄ› jako svoje víkendové sídlo (jezdí sem 4x – 6x do roka) ale také ho pronajímají jako hotel. Už se jim nedaří vozit tolik dánů jako kdysi a tak se zkouÅ¡ejí zaměřit více na obyčejné české zákazníky.

typický český zákazník

NicménÄ› fasáda je hezká vÄ›c, ale nás zajímalo hlavnÄ› co se skrývá pod ní, Å™eknÄ›me pod pokličkou. Nehodláme se zde najíst protože se Å¡etříme na večer ke Å tÄ›pánovi, ale proč neochutnat alespoň nÄ›co, že 🙂 Honem dovnitÅ™, protože právÄ› pÅ™ijíždí kolona pražáků kteří zjistili, že bez rezervace nebyla na biofarmÄ› Vojetice Å¡ance tak berou útokem další místo.

Uvnitř je to také super. Prostě jak na zámku. Všechno hezké, čisté, nablýskané. Číšníci uslužní a usměvaví. Příjemné. Volíme polévku (kulajdu) a na ochutnání pak:

Uzená kachní prsíčka, levandulová pannacotta – 130,- Kč

kachní prsíčka

PaÅ¡tika z kachních jater, Å¡vestková omáčka, brusinky, filety z pomerenče a grapefruitu – 120,- Kč

paštika z kachních jater

Filátka ze pstruha, grilovaná zelenina, máslová omáčka, bramborová kaÅ¡e – 180,- Kč

filátka ze pstruha

K tomu plzeň za 40 Kč která neměla chybu, někdo byl po ní úplně vyřízenej.

 Viktorka s plzní

Jídlo bylo samozřejmě super, čerstvá ryba je čerstvá ryba a zejména paštika byla naprosto famózní. Tak honem odsud, čekají nás ještě nějaké ty bifteky u Štěpána. Ještě se rozloučit s ostrahou

ostraha

a pak už sbohem a šáteček. Hvězdička je oprávněná!

ano šéfe

 

This entry was posted in Krátce venku. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.