Ano Šéfe! Biofarma Vojetice (U Štěpána)

Vyvrcholení cesty na Šumavu se konalo samozřejmě u hovězího od Štěpána.

U Štěpána

Né každý se mnou bude asi souhlasit ale biftek je prostě biftek. Tedy pokud je takový jaký má být. A ten večer takový byl, to mi můžete věřit.

Å tÄ›pán Ruda a jeho manželka Jitka provozují rodinnou farmu a hospodu. Na polích pÄ›stují nejlepší evropské plemeno – Charolais – které pochází z Francie. Jednou za čas takhle vezmou krávu, plácnou ji paličkou a pak to servírují lidem ve své hospodÄ›.

NaÅ¡e objednávka nemohla samozÅ™ejmÄ› začít ničím jiným než tatarákem – který zde servírují jako pÅ™edkrm.

U Štěpána

Nechci slintat na monitor, takže se omezím pouze na konstatování – byl moc dobrý.

Následoval opravdu vynikající vývar a už přišla řada na hlavní chod. Děvčata dala přednost hovězímu na hříbkách

U Štěpána

Samozřejmě nechyběl ani v televizi proslavený rump steak s cibulovou krustou

U Štěpána

Já vÅ¡ak Å¡el do klasiky a dal jsem si neuvěřitelnÄ› (teď už ty sliny musím otřít) luxusní biftek na dvÄ›stÄ›. Pro mÄ› bezkonkurenčnÄ› nejlepší jídlo na stole. Konkurovat mu mohla snad jen vzpomínka na Argentinu 🙂

No prostě kdo může hovězí tak tady si přijde na své. Biftek stál 299 Kč což považuji za super cenu. Posezení je příjemné, je to tam mnohem menší než se zdálo v TV a tudíž opravdu útulné. Bez rezervace ovšem nemáte šanci, takže si případnou večeři určitě zamluvte na www.biofarmavojetice.cz

Tím byl náš výlet (samozÅ™ejmÄ› po pÅ™espání ve skvÄ›lém penzionu Tereza) ukončen. DozvÄ›dÄ›li jsme se i nÄ›co ze zákulisí. PůvodnÄ› si Ano šéfe! a Pohlreicha objednali dánové. Když tam ale pÅ™ijel tak Å™ekl, že tady není co natáčet když tam nejsou žádní lidi. A tak kuchaÅ™i pÅ™iÅ¡li na nápad spojit to se Å tÄ›pánem který si stěžoval, že mu hospoda nevydÄ›lává i když má pořád plno. No a bylo rozhodnuto 🙂 Po natáčení prý zdražil cca o 30% (opravdu ten biftek tenkrát stál dvÄ› stovky??) a už mu tam chodí míň místních. No jinak to asi dopadnou nemohlo, kdybych tam bydlel tak bych tam sice asi také chodil ménÄ› často, ale dotované ceny do podnikání prostÄ› nepatří.

Zkrátka a dobÅ™e – stálo to za to – a to v každém ohledu.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

30 Responses to Ano Šéfe! Biofarma Vojetice (U Štěpána)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.