HTC HD2

Po dlouhé době zařízení, které mě donutilo uvažovat o změně mobilního telefonu.

Váš prohlížeč nepodoporuje Flash stáhnětě jej.

Proč?

No, jeÅ¡tÄ› jsem si ho nekoupil. TÅ™eba mi ho nÄ›kdo dá pod stromeček nebo tuto sobotu na oslavÄ› narozenin 🙂

Každopádně se mi moc líbí. Už jsem měl v ruce několik HTC a vždycky jsem byl zklamán. Naposledy jsem se hrozně moc těšil na Xperii ale nevydržela mi ani den. Také to je vlastně HTC brandované pro Sony Ericsson. Jako zásadní nedostatek jsem vždycky viděl zejména velmi pomalý systém (u X1 to bylo naprosto šílené) a naprosto neschopný internetový prohlížeč (ten mobilní Internet Explorer se opravdu nedá používat).

Kdysi jsem používal Nokie se Symbianem ale postupem času jsem se na nÄ› vykaÅ¡lal. Pomalost a hlavnÄ› naprosto zoufalá velikost (spíš malost) RAM která zapříčinila, že človÄ›k mohl mít spuÅ¡tÄ›né tÅ™eba jen 2 aplikace najednou a pÅ™i tÅ™etí se jedna z nich náhodnÄ› vypla bez uložení dat. K čemu takový multitasking? N95 byla super (hlavnÄ› kvůli dosud nepÅ™ekonanému – co se týče Nokií – fotoaparátu) ale i telefon za 15 tisíc neumÄ›l spustit icq / navigaci / záznam trasy pÅ™es gps najednou. Triskní.

Pak jsem objevil iPhone. Chvilku mi trvalo mu pÅ™ijít na chuÅ¥ ale pak jsem si ten přístroj zamiloval. PÅ™edevším mÄ› fascinovala rychlost. Reakce na každé kliknutí byla prostÄ› okamžitá. To jsem u vÅ¡ech smart telefonů vždycky hroznÄ› postrádal. Dále to byl naprosto luxusní webový prohlížeč kterému nemohl žádný jiný konkurovat. NemluvÄ› o multi touch – maličkost bez které časem nedokáže existovat. iPhone mi dokázal, že „smart phone“ dokáže být opravdu velmi rychlý, může mít skvÄ›lý internetový prohlížeč, kvalitní emaily a hlavnÄ› mÄ› dokázal, že i bez klávesnice se dá dobÅ™e psát. Bohužel mÄ›l nÄ›kolik zásadních chyb – neexistoval multitasking (stará aplikace je vždy zavÅ™ena pÅ™i otevÅ™ení nové), což je pro mÄ› zásadní pro „smart phone“. Proto jsem se bránil iPhone za nÄ›j vlastnÄ› prohlásit. Dále zde byla zoufalá kvalita fotek (slabost vÄ›tÅ¡iny chytrých telefonů), nízká výdrž baterie, nemožnost natáčet video a absence MMS. NÄ›kolik tÄ›chto vÄ›cí Apple napravil v nové verzi – iPhone 3GS ale nejdůležitÄ›jší vÄ›c – multitasking – zde pořád chybí. A jako sorry, dávat za mobil 20 tisíc a nemoc si bÄ›hem skype telefonování vlézt do kalendáře.. To ne. OstatnÄ› nový 3GS má velmi, ale velmi podprůmÄ›rné prodeje. Myslim, že s tou cenou to už fakt pÅ™estÅ™elili a zjistili, že ani Apple fanatici nejsou schopní zaplatit cokoli.

PÅ™eÅ¡el jsem na T-Mobile G1, což je „google“ telefon, ale vlastnÄ› zase HTC. Neduhy? OpÄ›t velmi Å¡patný foťák, naprosto příšerné video, celkovÄ› pomalý systém, nemožnost uzavřít aplikaci (v pozadí je prostÄ› pořád až 6 aplikací spuÅ¡tÄ›no a telefon je „inteligentnÄ›“ vypíná když si zapnete další). Co mÄ› pÅ™ekvapuje je že i když si stahuju pÅ™es aplikaci Gmail svoje maily tak to trvá hroznÄ› dlouho (mnohem déle než tÅ™eba na staÅ™ičké a nechytré Nokii 5310). Jinak má ale i své svÄ›tlé stránky. PÅ™edevším je to výborná hardwarová klávesnice. Telefon není nijak vzhledný – má „bradu“ – ale časem jsem zjistil, že to je velmi ergonomické. A tak jsem se naučil i delší maily psát na té klávesnici, což jsem na mobilu nikdy nedÄ›lal. Bohužel mÄ› mrzí nemožnost publikovat přímo na tento server (musel bych si aktualizovat systém na kterém mi běží nacestach.blog a na to jaksi nenacházím čas), ale ostatní vÄ›ci jako facebook atd. jsou v hojné míře podporovány.

HTC HD2 vypadá, že by konečnÄ› mohl splnit vÅ¡e co jsem od telefonu chtÄ›l – kvalitní email, web, multitasking, gps, foťák, video a rychlost. To vÅ¡e v krásném designu a prezentováno na opravdu, ale opravdu velikém displeji. Ale jeÅ¡tÄ› tu myÅ¡lenku musím nechat chvilku dozrát.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

One Response to HTC HD2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.