Aeroflot a letištÄ› Moskva

Jsem opravdu rád, že při prodeji ČSA to nedošlo až tak daleko, že by ji koupil Aeroflot. To by byla opravdu tragédie.

Byl jsem na hodně letištích světa. Některé špičkové a některé hrozné. Ale že do druhé kategorie bude patřit Moskva mě fakt překvapilo a při dnešním druhém tranzitu se moje doměnky potvrdily.

Po opuštění letadla z Hong Kongu nás opět nechali stát na chodbě (teplota se rovnala té venkovní, rozumějte, venkovní teplotě v Moskvě v únoru) a ke 4 přepážkám si to líně napochodovala ženská, která – když se asi po 10 minutách rozhodla pracovat – dělala to, že si vzala od každého pas, boarding pas na další let, pak minutu zírala do počítače a výsledkem práce bylo, že napsala na tu palubní vstupenku číslo GATE odkud letí váš další let! Já byl asi 10. na řadě takže jsem zas tak dlouho nečekal, ale těch lidí na konci fronty mi bylo fakt líto.

Průchod tranzitem pak pokračoval ke scanneru, který vypadal jak z doby kamenné, hnusné ošoupané předpotopní monitory, rám zrezlý.. KAŽDÝ SI MUSEL SUNDAT BODY, jak idiot, šlapat po špinavých dlaždičkách bos nebo v ponožkách, no fakt neskutečný. NA TRANZITU! Bych je nahnal do HK nebo Singapuru, ty jejich dvojitá kontrola je naprosto směšná a neuvěřitelně buzerující. Mezinárodní letiště v hlavním městě slavného Ruska. Potěš koště.

Po dokončení tyranie vylezete z nějakých dveří a proti vám je modrá stěna. Žádné monitory s přehledem letů, žádné ukazatele na jakou stranu je jaký gate, nic. Musíte bloudit a hledat mezi hromadou MOSKVA DUTY FREE SHOPU, přes které není ani vidět na čísla gatů (jsou třeba zastrčená v uličce za tímto obchodem). Nikde žádné hodiny takže absolutně nevíte, jaký je místní čas. O wifi, zásuvkách, connect zónách atd. snad ani nemusím mluvit.

Vždycky jsme si říkal, že dnes je poměrně snadné zorientovat se na letišti i pro člověka, který ještě nikdy neletěl. To ale opravu o Moskvě neplatí.

Navíc ještě pořád nemůžu rozdýchat, že i když jsem letěl s Aeroflotem z Prahy do Hong Kongu tak by mě s klidným svědomím nechal na jejich letišti a odletěl. Normálně by se to stát nemohlo, protože pokud se již zalogovaný zákazník nedostaví do letadla tak z bezpečnostních důvodů musí vyndat jeho zavazadla, což odlet letadla hodně zdrží. Tady si s tím nikdo hlavu nelámal, protože mi prostě to zavazadlo stejně nestihli přeložit.

Taky komfort při letu je otřesný. Mluvím teď především o tom dálkovém letu, na nepohodlí při krátkých přeletech si nestěžuji, to je podobné u více společností, ale u dálkových to tak není. Zastaralé letadla bez vlastních obrazovek (na tu mini v uličce kdesi se fakt nedá koukat), samozřejmě bez možnosti volby čehokoli, jídlo nic extra, o vínu k hlavnímu chodu si může člověk nechat tak akorád zdát. Ale taky podivné věci, jako třeba – z HK jsme letěli o půlnoci, dostali jsme večeři, celé letadlo se zhaslo a všichni spali. To je v pohodě. Ale naprosto nesmyslně někdy po 7-8 hodinách letu rozsvítili, všechny probudili, rozdali snídani a pak zase zhasli a spalo se ještě 3 nebo 4 hodiny. U ostatních společností je zvykem, že vás vzbudí cca 2 hodiny před přistáním a už to tak zůstane.

Já si vybírám letenku podle ceny a je mi celkem fuk s kým poletím (i když teď se snažím aby to byl někdo ze Sky Teamu) ale dovedu si představit, že lidé si už vybírají svojí oblíbenou společnost, kam asi Aeroflot nepatří, protože ani na jednom směru nebylo zrovna “vyprodáno”. Mě to pomohlo, protože jsem si na oba lety zabral 3 sedačky pro sebe a špičkově se vyspal, takže mi tentokrát to cestování přišlo úplně v pohodě.

No každopádně – až někdy poletíte přes Moskvu a budete mít na přestup jen kolem hodiny tak hodně zvažte, zda nestojí za to si trochu připlatit a zvolit si za dopravce jinou společnost.

This entry was posted in Info. Bookmark the permalink.

2 Responses to Aeroflot a letištÄ› Moskva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.