Windows Live Essentials 2011

Microsoft uvádí nové Essentials součást kterých je i nový Messenger.

Kdysi dávno jsem přestal používat ICQ. Vadily mi především nevyžádané zprávy, každou chvíli někdo z mých kontaktů přišel o svůj účet a hackeři ho pak zneužili na hromadné zasílání balastu. A to vůbec nemluvím o nabubřelém ICQ klientovi, což se ovšem dalo elegantně vyřešit nějakým jiným programem (v mém případě MIRANDA).

PÅ™eÅ¡el jsem na Windows Live Messenger. V ÄŒR není tak rozšířený jako tÅ™eba ICQ (které tu je neuvěřitelnÄ› populární oproti zbytku svÄ›ta), nicménÄ› v zahraničí velmi a v ČínÄ› je po QQ druhý nejpoužívanÄ›jší chatovací program. I když bych mÄ›l nÄ›jaké pÅ™ipomínky ke vzhledu, funkčnosti atd., tak jsem celkovÄ› spokojený a nemám důvod nic mÄ›nit. Pokud Vám tedy scházím v kontaktech a máte Messenger tak mÄ› naleznete pod mojí emailovou adresou [email protected]

Nedávno Microsoft uvedl zcela novou verzi. Největší vylepšení spočívá v napojení na sociální sítě (Facebook, Myspace..) a máte tak všechno v jednom okně pohromadě, nemusíte chodit na web. Ještě nevím, jestli si nechám hlavní zobrazení, protože já mám raději minimalistické věci a okno s MSN včetně facebooku je hrozně veliké. Nicméně naštěstí jde přepnout do původního úsporného formátu. Nicméně tomu dám pár dní a uvidíme jestli si zvyknu.

Další změnou která se mě dotkla je ukončení podpory MESH beta. Místo toho je nyní Live Mesh a je třeba znovu nastavit všechny synchronizované složky, což mě moc netěší. Mesh je nicméně naprosto geniální věcička, Microsoft Vám dá 5 GB prostoru na svých serverech a Vámi vybrané složky se tak zrcadlí právě tam, máte tedy k datům přístup z kteréhokoliv PC připojeného na web. Krom toho to umí synchronizaci mezi počítači. Je super, že si uložím nějaký soubor v práci a doma otevřu komp a mám ho tam taky. Hrozně moc to ulehčuje práci.

V balíku naleznete další šikovné prográmky, jako třeba Live Movie Maker pro sestříhávání videa, nebo Photo Gallery atd. Určitě se vyplatí do Windows instalovat, navíc je to celé zdarma.

http://explore.live.com/windows-live-essentials?os=other

This entry was posted in Sčot. Bookmark the permalink.

2 Responses to Windows Live Essentials 2011

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.