Internet je stále veliká pÅ™íležitost

Po shlédnutí filmu “the social network” který je o tom, jak vznikl FACEBOOK, jsem se musel zamyslet nad tím, jak moc příležitostí k podnikání celosvětová síť nabízí.

Před pár lety jsem si myslel, že všechno už bylo vynalezeno a všechny služby už běží. Není šance v něčem výrazně proniknout. A najednou v roce 2004 přišel FACEBOOK, který má po šesti letech 500 milionů uživatelů. Masakr. Přitom sociální sítě už existovaly i před ním.

Nebo iPhone. Už dávno byly telefony s dotykovými displeji a přesto se z něj stal fenomén.

Když se člověk nad tím zamyslí tak zjistí, že všechny tyto věci mají něco společného – ulehčují člověku život, dělají jej pohodlnější. Google je extrémně populární protože je hrozně jednoduchý a dokáže vám ulehčit život, protože ten je opravdu o hledání. Produkty Apple jsou velmi jednoduché na používání a tak si je Steve Jobs může dovolit prodávat předražené. Facebook vás udržuje v kontaktu s přáteli, snadno se můžete vyjadřovat k tomu co se děje, sdílet a komentovat fotky. To jsou všechno věci, které dělají život pohodlnější a proto jsou tak populární.

Ono tedy nezáleží úplně na tom, jak moc produkt nebo služba dobře vypadá. Ale jde o to, jak snadno se používá. A protože člověk je od přírody tvor velmi pohodlný, tak vždycky existuje možnost, jak mu něco nabídnout. Jak udělat jeho život snažší. A o to v podnikání jde. Usnadnit lidem život. Čím víc se vám to podaří, tím snáze se bude váš produkt nebo služba prodávat.

Takže i když je rok 2010 tak internet je pořád plný příležitostí. Pořád se dá vymyslet, nebo prostě inovovat, spousty služeb, které se stanou fenoménem. Naši rodiče jsou pomalu vytlačovány novou – dorůstající – generací a s ní se radikálně zvětšuje počet uživatelů celosvětové sítě. A tím i potencionální zákaznická základna. Nikdy není pozdě začít podnikat. Důležité je lidem usnadnit život a dělat svou práci poctivě a průhledně. Výsledky se pak dostaví velmi brzy.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

2 Responses to Internet je stále veliká pÅ™íležitost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.