Ubytování v Hong Kongu

Nemám normálně ve zvyku doporučovat nějaké ubytování ale v tomto případě udělám výjimku.

Prakticky pokaždé, když jedu do Hong Kongu, tak bydlím na stejném místě. Už tu moc dobře znám ty majitelky a postupem času jsme si vybudovali super vztah, ale myslím, že se takhle hezky chovají ke každému. Tak jsem si řekl, že jejich “hotel” musím doporučit.

Tak především – ubytování v Hong Kongu je hrozné. Tedy pokud nechcete utratit 2500 Kč a více za noc v normálním hotelu. Bydlet v hostelu tady znamená tak 10 m2, kde máte postel a sotva se protáhnete ke dveřím, jelikož vám cestu blokuje vestavěná sprcha, která je spojená s toaletou. Jsou tam obvykle šoupací dveře a když jdete na velikou tak si je musíte pousnout aby jste měli kam dát nohy. Tak to tu prostě chodí.

Nicméně, pokud přijmete tento fakt tak budete spokojeni, pokud dáte na moje doporučení. Dostat se sem je velmi snadné. Vystoupíte na stanici Jordan, exit B (ať už přímo u vchodu nebo u “7 eleven”) a vlezete do baráku. Pak se stačí dostat do prvního patra (výtahem nebo po schodech, což já využívám více) a jít na konec chodby. Poslední dveře vlevo jsou právě zmíněný hotel. Majitelky jsou hrozně prima a běžně mi nutí různé čaje, zákusky atd. Dnes to dosáhlo vrcholu, celý den jsme pracovali a vždy se jen ozvalo zaklepání a po otevření dveří se vsunula ruka s ovocem, sušenkami, vodou, melounem nebo mnoha jinými pochutinami. Jsou hrozně všímavé, bezpečnost je skvělá a prostředí neuvěřitelně přátelské. Navíc poloha je dokonalá. Když vyjdete tak jste přímo na metru. 15 minut chůze od Victoria Harbour, nebo 5 minut metrem či to samé autobusem. Pár minut na Temple street, což je nejvyhlášenější místo na večeři (i když o kvalitě jídla by se dalo polemizovat a to nemluvím o cenách). Hned vedle je tržiště, kde údajně nakoupíte vše za nejlepší ceny v HK. Během pár minut jste v oblasti, kde je hrozně moc místních jídelen – můžete si dát luxusní polévky s dim sum závitky, fish balls a podobnými pochutinami za 40 – 60 Kč. Zkrátka vše je v dosahu chůze, jste v totálním centru, máte super “house keeperku” a cena je běžná jako všude jinde (cca 450 Kč za noc). Bezpečnost je exklusivní, každý den úklid a výměna prádla atd. Moc dobré místo na ubytování v Hong Kongu.

Pokud sem někdy pojedete tak to určitě zkuste a pozdravujte, já už v budoucnu určitě měnit nebudu..

This entry was posted in Info. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ubytování v Hong Kongu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.