KonečnÄ› patÅ™ím do Elity s plusem

Vždycky jsem si myslel, jak moc výhod budu mít, až budu jednou ten Elite member u Skyteamu. Ovšem časem jsem zjistil, že Elite (neboli Silver card u OK plus) je o ničem. Co má smysl je Elite plus (Gold card u OK Plus)

Tak jsem se konečně dočkal. Ani ne za rok jsem získal zlatou Veselý obličej

image

Problém u stříbrné karty je ten, že na ni je jen opravdu pár výhod a ještě pouze u ČSA (se kterými jsem neletěl ani nepamatuji). Ostatní členové Skyteamu tu kartu prostě vůbec neberou. Na letence bylo pod mým jménem sice vždy vytištěno ELITE a mohl jsem předbíhat ve frontě na odbavení, ale to je tak všechno. Prostě výhody o ničem.

Po letu do New York City mi naskočily poslední chybějící míle a na mém účtu se změnil status. Celý natěšený jsem se rozhodl prozkoumat, co že mi to vlastně přinese.

Tak především – zlatá karta u ČSA je ekvivalent statusu ELITE PLUS u ostatních členů Skyteamu. A tento status slouží jako vstupenka do letištních VIP salónků – což je pro mě vlastně jediná hmatatelná výhoda tohoto programu (věci typu “můžete nastoupit přednostně do letadla” mě fakt jako výhoda nepřipadají).

Na webu Skyteam aliance jsem si našel salónky na JFK letišti v New York City. Je jich tam několik (můžete do kteréhokoliv partnerského) a já si vybral ten od Delty, protože se mi líbila přítomnost sprchy.

Problém byl v tom, že jsem u sebe samozřejmě neměl žádnou kartu ani se nový status neprojevil na tištěné palubní vstupence. Protože jsem však toto předpokládal už na hotelu, tak jsem si na notebooku otevřel svůj OK Plus účet, kde již změna proběhla.

Sebevědomě jsem si tak nakráčel do lounge k recepci a snažil se paní za přepážkou vnutit svojí kartu s číslem. To ale nechtěla, prý ji stačí palubní vstupenka, kde je status. No, začalo vysvětlování, že ELITE sem nemá přístup z její strany a že já jsem ELITE PLUS ze strany mojí. Nakonec jsem vytáhl notes a ukázal jí onu stránku Veselý obličej a po chvíli nějakého zkoumání se na mě usmála a slyšel jsem kýžené “OK. Welcome in!”

No Veselý obličej byla to paráda. Pohodlné sedačky, gauče, pracovní boxy, internet, televize, jídlo, široký výběr pití.. vše zdarma a s úsměvěm. Ráno jsme měli před odjezdem celkem hektické, a tak jsem fakt ocenil to, že jsem mohl použít sprchu. Člověk nic nepotřebuje mít s sebou, je tam vybavení jak na hotelu, tedy ručníky, kartáčky na zuby, deodoranty a podobné serepetičky.

Veliká výhoda je ta, že s sebou mohu vzít i jednoho hosta. To je chytré, protože když jedu s někým, tak ho předci nenechám za dveřmi. Takže jsme šli oba dovnitř, dali si sprchu, nějaké občerstvení a do letadla se nám šlo v dobré náladě. Kvalita cestování tak výrazně vzrostla, řekl bych.

Karta mi platí rok a myslím, že ten první bude i mým posledním, letos jsem létal opravdu dost a příští rok to tak žhavé nejspíše nebude. Neměl jsem žádný sen takovou věc vlastnit (vlastně primárně jsem se do programu OK Plus u ČSA přihlásil jen proto, abych získal cestu kolem světa zdarma, když už tak často létám) ale teď je to příjemný bonus navíc.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.