Uběhnout 20 km: splněno

Jeden z mých cílů bylo uběhnout 20 km. A to se tuto neděli podařilo Veselý obličej

Nikdy jsem neměl rád běhání. A když jsem se poprvé zúčastnil Houmerova triatlonu v Jiříkově tak jsem zjistil, že jsem v tom opravdu slabý, 3 km mě skoro zabily. Věděl jsem, že se potřebuji zlepšit.

Vlastně jsem toho až zas tolik nenaběhal, za celý minulý rok 261 km a letos zatím asi 50 km. Nicméně v běhu se člověk může zlepšit opravdu rychle, výsledky se dostavují poměrně svižněji než třeba na kole (subjektivně řečeno). Výhoda také je, že na běh nepotřebujete tolik času a můžete vyrazit kdekoliv a kdekoliv.

Zjistil jsem, že jsem celkem vytrvalec, ani po 10 km nejsem nijak zadýchaný nebo unavený. Díky mé tělesné konstituci a váze však vím, že trpí mnoho částí mého těla a tento sport pro mě není vhodný. Koupil jsem si alespoň super boty a časem samozřejmě také oblečení, takové věci hodně pomáhají nejen k výrazně lepšímu pocitu ze sportu ale i působí na duševní stránku člověka.

Loni jsem dal maximum asi 16km a to už vypozoroval potřebu doplňovat tekutiny, což mi zatím připadá celkem neřešitelné, nechce se mi s sebou tahat lahev v ruce. Ideální jsou nějaké okruhy, kde si mohu položit flašku.

Každopádně v sobotu v noci jsem přistál v Hong Kongu a jelikož jsem se v neděli ráno vzbudil nezvykle odpočatý tak jsem věděl, že den “D” je tady Veselý obličej Všechno mi přálo

  • – mÄ›l jsem s sebou komplet vybavení
  • – teplota venku byla kolem 18st
  • – znám skoro 3 km okruh parkem u moÅ™e kde je nÄ›kolik možností jak se napít
  • – stejnÄ› jsem nemÄ›l co dÄ›lat

No tak jsem vyrazil. Nebylo to zas tak hrozný jak jsem čekal, i když jsem pak pěkně cítil stehna (dlouho jsem neběhal) a druhý den i kolena. Nicméně jsem si mohl odškrtnout další z mých vysněných cílů a to se fakt počítá Veselý obličej

image

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.